Kikapott a Nadal-Alcaraz sztárpáros a párizsi olimpián, nem fognak érmet nyerni

2024. július 31. – 23:10

Kikapott a Nadal-Alcaraz sztárpáros a párizsi olimpián, nem fognak érmet nyerni
Rafael Nadal és Carlos Lacaraz a párizsi olimpián – Fotó: Mehmet Murat Onel / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kiesett a párizsi olimpia teniszversenyéről a Rafael Nadal-Carlos Alcaraz spanyol álomduó, miután a negyeddöntőben kikaptak a negyedik helyen kiemelt amerikai Austin Krajicek-Rajeev Ram párostól.

Nadal és Alcaraz, (vagy ahogy a rajongók nevezték őket: Nadalcaraz) volt az olimpia teniszversenyének „sztárpárosa”, akiktől sokan érmet vártak. Nadal korábban 14-szer nyerte meg a Roland-Garrost, Alcaraz pedig idén lett a párizsi salakpályás Grand Slam bajnoka, így joggal várhattak tőlük jó szereplést ezen a pályán. Az olimpián az első körben 7-6, 6-4-re győzték le az argentin González-Molteni párost, utána pedig a holland Griekspoor-Koolhof duót ejtették ki nagy csatában.

Az amerikai páros ellen azonban már nem volt esélyük a negyeddöntőben, Krajicek és Ram két szettben, 6-2, 6-4-re nyert a Philippe Chatrier pályán rendezett mérkőzésen. Nadal a kiesés után szűkszavúan nyilatkozott a jövőjével kapcsolatban, de nem kizárt, hogy ez volt az utolsó meccse Párizsban. A közönség álló tapssal jutalmazta Nadalt, amikor körbesétált a pályán, és megköszönte a nézők támogatását.

Carlos Alcaraz egyesben még versenyben van a párizsi olimpián, a csütörtöki negyeddöntőben az amerikai Tommy Paul lesz az ellenfele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!