Egyre több úszóról derül ki az olimpián, hogy elkapta a koronavírust

2024. július 31. – 15:56

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre több úszó és edző visel maszkot a párizsi olimpia úszóversenyeinek helyszínén, a La Défense Arénában, miután a napokban több sportolóról is kiderült, hogy elkapta a koronavírust – írta a Guardian.

A párizsi olimpián – szemben az előző két olimpiával – nincs semmilyen Covid-protokoll, nincs kötelező tesztelés, és a fertőzött sportolókat sem zárják ki a versenyekről. Teljes mértékben a küldöttségekre van bízva, hogyan kezelik az esetleges megbetegedéseket, és hogy milyen óvintézkedéseket tesznek.

A britek olimpiai bajnok mellúszója, Adam Peaty vasárnap este ezüstérmet nyert 100 méteres mellúszásban, majd hétfőn kiderült róla, hogy koronavírus-fertőzéssel versenyzett. Peaty már a döntő előtt rosszul érezte magát, de még vállalta a versenyzést, a döntő utáni órákban viszont tovább romlott az állapota, így hétfő reggel tesztelték Covidra, ami pozitív lett.

Később jött a hír, hogy az ausztrál Lani Pallister visszalépett az 1500 méteres gyorsúszástól, miután ő is pozitív Covid-tesztet produkált. Pallister célja most az, hogy felépüljön csütörtökig, és ott lehessen az ausztrál 4x200-as gyorsváltóban, amely szám fő esélyese. A játékok kezdete előtt öt ausztrál női vízilabdázóról derült ki, hogy elkapták a koronavírust. A junior Európa-bajnok román úszó, Vlad Stancu is bejelentette, hogy pozitív lett a koronavírustesztje, és visszalépett az 1500 gyorsúszástól.

Az amerikai úszóknál is megjelent a Covid, David Johnston és Luke Whitlock tesztje lett pozitív. Az olimpiai faluból ezután egy szállodába költöztették át őket. Johnsotn szombaton indulna az 1500 gyors előfutamában, valamint a 10 kilométeres nyílt vízi úszásra is be van nevezve. Whitlock hétfőn úszott az egyetlen versenyszámában, 800 méteres gyorsúszásban a 15. helyen végzett.

Az amerikai úszócsapat szóvivője, Jake Grosser a SwimSwam szakportálnak elmondta, jelenleg nem kötelező a maszkviselés vagy a tesztelés az amerikai úszók számára. „Arra bátorítjuk a sportolóinkat, hogy azt tegyék, ami a legkényelmesebb számukra, és működjenek együtt a csapatorvosokkal” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!