Covidosan nyert olimpiai ezüstöt a britek sztárúszója, Adam Peaty

2024. július 29. – 19:52

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap este olimpiai ezüstöt szerzett, hétfő reggelre kiderült, hogy covidos, így veszélybe került Adam Peaty, a brit sztárúszó további olimpiai szereplése. Peaty már a 100 méter mellúszás vasárnap esti döntője előtt rosszul érezte magát, de még vállalta a versenyzést, a döntő utáni órákban viszont tovább romlott az állapota, így hétfő reggel tesztelték Covidra, ami pozitív lett – áll a Brit Olimpiai Bizottság közleményében. A 100 mell olimpiai és világcsúcstartója, Peaty a rosszulléte ellenére is csak 0,02 másodperccel kapott ki a döntőben az olasz Nicolo Martinenghitől, ráadásul mivel századra azonos időt úszott az amerikai Nic Finkkel, mindketten ezüstérmet kaptak.

Adam Peaty – Fotó: Ueslei Marcelino / Reuters
Adam Peaty – Fotó: Ueslei Marcelino / Reuters

A Guardian cikke szerint a britek remélik, hogy Peaty rendbe jön a 4x100-as mix vegyes váltó péntek-szombati és 4x100-as vegyes váltó szombat-vasárnapi versenyeire, hogy a váltók segítségére legyen, és hogy növelhesse az eddig megszerzett hat olimpiai érmének számát. Peaty Rióban és Tokióban aranyérmes lett 100 mellen, emellett Tokióban a 4x100-as mix vegyes váltóval nyert, a mostani ezüstje mellett pedig Rióban és Tokióban is 4x100 vegyesben lett még második.

Peaty a döntő után arról beszélt, hogy 1-2 százalék hiányzott a teljesítményéből, de nem akart kifogásokat keresni, elismerte, hogy Martinenghi megérdemelten nyert.

Az előző, a koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re tolt tokiói olimpiával ellentétben Párizsban nincsenek szigorú szabályok és előírások, így ha Peaty állapota engedi, folytathatja a versenyzést covidosan is. A brit csapaton belül kézmosási és távolságtartási előírások vannak érvényben, Peatynek csak ezekre kell figyelnie.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!