A Ferraritól a Williamshez igazol a háromszoros F1-futamgyőztes Sainz

2024. július 29. – 17:08

Másolás

Vágólapra másolva

A 2025-ös szezontól a Williams csapatánál versenyez majd a jelenleg még a Ferrarit erősítő Carlos Sainz, akinek azért kell távoznia az olasz istállótól, mert a helyét Lewis Hamilton veszi át az idény végétől. A 29 éves spanyol érkezését hétfőn jelentette be a Williams. A pályafutása során eddig három F1-futamot nyerő Sainz iránt a Sauber/Audi és az Alpine is érdeklődött. Sainz, akivel mostani csapattársával, Charles Leclerc-rel együtt a Magyar Nagydíj előtt beszélgettünk, két évre írt alá a nagymúltú brit csapathoz, ahol Alex Albon csapattársa lesz jövőre.

Fotó: Johanna Geron / Reuters
Fotó: Johanna Geron / Reuters

„Nem titok, hogy az idei versenyzői piac különböző okok miatt rendkívül összetett volt, és időbe telt, mire bejelentettem a döntésemet. Azonban teljes mértékben biztos vagyok abban, hogy a Williams a megfelelő hely számomra, hogy folytassam F1-es utamat, és rendkívül büszke vagyok arra, hogy egy ilyen történelmi és sikeres csapathoz csatlakozhatok, ahol a múltban számos gyermekkori hősöm versenyzett és nyomot hagyott a sportágunkban. Az a végső cél, hogy a Williamst visszavezessük oda, ahová való, a rajtrács elejére, olyan kihívás, amelyet izgatottan és pozitívan fogadok” – közölte Sainz a bejelentéskor.

Sainz a Williamshez szerződésével már csak négy kiadó pilótaülés van a 2025-ös F1-szezonra, a Mercedesnél, az Alpine-nél, a RB Formula One Teamnél és a Kick Saubernél nincs még meg mindkét pilóta. A Red Bullnál (jelen állás szerint) továbbra is Max Verstappen és Sergio Pérez vezetnek majd, a Ferrarikban Charles Leclerc és Lewis Hamilton ülnek majd, az Aston Martinban marad Fernando Alonso és Lance Stroll, a McLaren megtartja Lando Norris és Oscar Piastri párosát, a Haas a csapat szempontjából két új pilótára, Oliver Bearmanre és Esteban Oconra szavaz, míg a Williams párosa Albon és Sainz lesz. A Mercedesnél George Russell, a RB Formula One Teamnél Cunoda Juki, az Alpine-nél Pierre Gasly, a Sauber/Audinál pedig Nico Hülkenberg helye biztos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!