Videón Simon gólja, amivel 6 másodperccel a vége előtt verte a kézicsapat Brazíliát

2024. július 28. – 11:51

Másolás

Vágólapra másolva

Hat másodperccel a lefújás előtt született a győztes találat, amivel a magyar női kéziválogatott 25-24-re legyőzte Brazíliát, ezzel megszerezte első győzelmét a párizsi olimpián. A gólszerző, egyben az öt góljával a mezőny legeredményesebb játékosa, Simon Petra kijelentette: nagyon örül, nagyon jól érzi magát, hiszen fantasztikus volt egy ilyen mérkőzést játszani.

„Nem játszottunk a legjobban, voltak rossz periódusaink, de ki tudtunk jönni belőle, és a végén, amikor át kellett venni a vezetést, akkor meg tudtuk csinálni” – értékelt.

A Ferencváros irányítója elmesélte, az utolsó időkérésnél Golovin Vlagyimir azt kérte, sima keresztet csináljanak Debreczeni-Klivinyi Kingával, majd Papp Nikoletta menjen be az egyes és a kettes poszton védekező brazil játékos közé. Simonnak a kettes és a hármas közé kellett volna támadnia, de látta, hogy Papp nem áll ott, ahol kellene, ezért muszáj volt megállnia. Megkapta a labdát, felnézett és látta, hogy nincs már sok idő hátra, ezért döntött a lövés mellett, amiből a győztes gól született.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elmondta, nem így tervezték a meccset, de örülnek a győzelemnek. „ Felemás volt a mai teljesítményünk, bízom benne, hogy ez csak a reggel kilenc órás kezdésnek tudható be” – nyilatkozta a Kossuth Rádiónak. „A legfontosabb, hogy nagyon akartunk, de közben nagyon sokat hibáztunk. Ennyi eladott labdával és technikai hibával nem nagyon lehet meccset nyerni. Voltak olyan periódusok, amikor nagyon elkapkodtuk a támadásokat, amikor egyet kivédekeztünk, abban a pillanatban valaki gondolt egyet és a második átadásnál kapura lőtt. Szerintem sokkal higgadtabban kellett volna játszani, hogy ez a mérkőzés egyszerűbb legyen” – folytatta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!