Koch a kiesésről: Azért egy nagy blama volt, nagyon rosszul vívtam

2024. július 28. – 13:37

Másolás

Vágólapra másolva

Már az első körben kiesett az aranyesélyes párbajtőröző, Koch Máté a párizsi olimpián, a venezuelai Brabiel Lugo nyert 15:10-re ellene. A váratlan kiesés után Koch így értékelt:

„Szomorú vagyok, mert nem tudtam kitenni a pástra azt, amit elképzeltem, és amiért edzettem, úgyhogy nagyon-nagyon sajnálom, hogy ez így alakult. Nagy élmény volt a Grand Palais-ban versenyezni, de azért ez nagy blama volt. Nem tudok többet mondani, próbáltam mindent, volt egy kicsi fellendülés, amikor fel tudtam zárkózni 10-9-re, de ott megint görcsössé vált a vívásom, az ellenfelem pedig jobban fel volt készülve. Ő jól vívott, én nagyon rosszul vívtam, úgyhogy túl kell tennem magamat, és pénteken meg kell vernünk Kazahsztánt” – utalt a közelgő csapatversenyre.

A vívás görcsösségére kitérve elmondta az M4 Sport kamerája előtt, hogy „Abszolút érzem a jobb kezemben, hogy nem tudtam irányítani a fegyvert. Nem sikerült olyan jól, mint a tavalyi világverseny, de megyünk tovább.”

„Rövid voltam és pontatlan, a közelharcokban rendre vereséget szenvedtem” – elemezte a történteket az MTI kérdésére, majd arról is beszélt, hogy most már ő is tudja, mennyire más egy olimpia, mint a többi verseny. – „Sose éreztem magam ennyire görcsösnek, mint most”. Az első olimpiai asszóját értékelve tömören úgy összegzett: „egyből semmi”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!