Drámai meccsen, egy másodperccel a vége előtt csúszott le a bronzról Andrásfi Tibor

2024. július 28. – 21:55

Másolás

Vágólapra másolva

Andrásfi Tibor azt nyilatkozta a megnyert negyeddöntő után, hogy most már nem szeretne érem nélkül hazatérni. Az egyéniben nem teljesült a vágya. Az elődöntőt az utolsó tíz másodpercben döntetlenre mentette, de a japán Kano a ráadásban megszúrta, így maradt a bronzcsata, amit szintén aranytussal bukott el a 24 éves magyar vívó.

A bronzért zajló csörtében az egyiptomi Mohamed Elszajed volt az ellenfele, akit az első perc végén leszorított a pást végébe, ahol megszúrta. Aztán a meglehetősen szokatlan markolatfogással vívó riválisa adott egy találatot.

A második perc végén Andrásfi megint talált, végül egy együttes találat állította be az első szakasz 3-2-es magyar vezetését. Engedd el bátran a támadást, ezt a tanácsot kapta a szünetben az edző édesapjától, idősebb Andrásfi Tibortól.

A második etap első találata az egyiptomié volt, guggolva szúrta meg a . Miután mindkét vívót figyelmeztették passzivitás miatt, Andrásfi remekül hárította egy támadást, és pontosan szúrt vissza. 4-3-ra vezetett a BVSC vívója a mindent eldöntő utolsó három perc előtt.

Az ötödik találat egy flesstámadásból a magyar neve mellé. Az egyiptomi egy két vállszúrással válaszolt, és ezzel egyenlített. Andrásfi feltartószúrása eredményes volt, ezzel megint nála volt az előny. 14 másodperccel a vége előtt Elszajed egyenlített (7-7) ezek után már lepörgött az idő.

Következett az egy perces ráadás, ahol az egyiptomi volt a kedvezményezett. Harminc másodperc után mindketten találtak, 14 másodperccel a vége előtt Elszajed szabálytalanul szúrt, de kirohant a teremből ünnepelni, hogy ezzel is kizökkentse a riválisát. Négy másodperccel a vége előtt a zsűrielnök videózott egy Andrásfi-találatot, de mivel úgy határozott, összeértek, nem adta meg. Andrásfi kirobbant, együttes lett, ezzel elment két másodperc. Két másodperc maradt, akkor viszont az egyiptomi tisztán talált, és ezzel az övé lett a bronzérem.

Andrásfi az elődöntőben is drámai csatában vesztett. Két tus előnyből került két tus hátrányba, végül 11 másodperccel a vége előtt hat másorperc alatt egyenlített, de a hosszabbításban végül japán riválisa, Kano Koki szerzett tust. Az elődöntőig vezető kalandos útjáról és a többi magyar vívó szerepléséről itt írtunk.

„Igazából még fel sem fogtam, milyen lehetőséget engedtem ki a kezemből, kétszer egymás után. Éremért jöttem. Az elődöntő is kevésen múlt, ez még kevesebben, azt hittem, megadják a tusomat, nem is hallottam, mikor mondtak álljt. Keserű lett a vége, de jó tapasztalat volt, jó volt ennyi ember előtt vívni. Minden hájjal megkent az ellenfelem, aki minden eszközzel igyekszik kizökkenteni az ellenfeleit, mindenki döntse el, ez mennyire szimpatikus. A csapatban éremért jöttünk, remélem visszakapjuk azt, ami most nem sikerült” – magyarázta Andrásfi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!