Andrásfi Tibor aranytussal kapott ki, az olimpiai bronzot még elérheti

2024. július 28. – 20:21

Másolás

Vágólapra másolva

Andrásfi Tibor a hosszabbításban elveszítette a párizsi olimpia férfi párbajtőrversenyének elődöntőjét, a bronzéremért léphet a pástra a Grand Palais-ben.

Ahogy Andrásfi Tibor találóan mondta, surranópályán érkezett meg az elődöntőbe, mert az olimpia előtt több szó esett a másik két magyarról, akik már voltak világbajnokok. Koch Máté azonban az első, Siklósi Gergő pedig a második fordulóban búcsúzott.

A japán Kano Kokié volt az első találat, de Andrásfi ezek után kétszer is megszúrta a riválisát, így 2-1-re vezetett az első három perc után.

A második három percben 4-4 után váltani tudott a magyar, és két szép találattal két találatra növelte az előnyét. 7-5 után összecsaptak, a japán szabadította ki gyorsabban a párbajtőre hegyét, és megszúrta Andrásfit, így az utolsó három perc 7-6-os magyar előnnyel kezdődött. Az utolsó három percben ezt kellett megtartani a fináléért, de nem sikerült.

A nyolcadik találat is Andrásfi neve mellé került, ám erre válaszolt a japán, aztán együttes találattal 9-8-ra módosult az állás. Másfél perccel a vége előtt Kano egyenlített, majd kivédte Andrásfi támadását, és pontosan szúrt vissza. A japán belejött, még egy támadást be tudott fejezni.

Andrásfi nem adta fel, egy tust eltüntetett a hátrányából, de a japán kihasználta a sebességét, ismét kettővel vezetett. 15 másodperccel a vége előtt Andrásfi újabb tust helyezett az ellenfelén, Andrásfinak kockáztatnia kellett 11-13-nál, ment előre és talált. Hét másodperc volt hátra, amikor újra nekirontott a riválisának és tökéletesen szúrt. 13-13 lett, aranytus döntött.

A ráadásban a japán volt a gyorsabb ismét, és ezzel ő vívhat a döntőben, míg Andrásfinak marad a bronzmeccs. Az elődöntőig vezető útjáról és a többi magyar szerepléséről itt olvashat bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!