Szilágyi Áron: Olyan volt, mintha én lettem volna az újonc és ő háromszoros olimpiai bajnok

2024. július 27. – 15:47

Szilágyi Áron: Olyan volt, mintha én lettem volna az újonc és ő háromszoros olimpiai bajnok
Szilágyi Áron – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

„Olyan érzés volt, mintha ő lenne a háromszoros olimpiai bajnok és én az újonc olimpikon” – mondta Szilágyi Áron, miután kikapott a párizsi olimpia egyéni kardversenyének első fordulójában a nála jóval gyengébbnek számító kanadai Fares Arfától.

Azt mondta az MTI-nek, hogy nagyon jó érzésekkel ment ki a csarnokba, nem gondolta, hogy ennyire megverik, vagy ennyire nem lesz fogalma, mit kell csinálnia.

„Őszintén, azt mondtam magamnak, hogy ez most egy újabb lehetőség éremszerzésre, vagy arra, hogy ott legyek a legjobbak között, de sajnos ebből már nem lesz érem” – nyilatkozta.

Hogy min ment el a mérkőzés, úgy reagált, hogy gyakorlatilag mindenen. „Nem tudok olyan elemet kiemelni, amiben jobb lettem volna az ellenfelemnél. Taktikailag fölém nőtt, és azt mondom, hogy technikailag is. Bejöttek a parádjai, ültek a támadásai, védekezésben is ügyesen kimozgott és fizikailag is fölém nőtt, pedig alapvetően inkább nekem lett volna ez a taktikám. Másrészt mintha olvasott volna, tusról tusra pontosan tudta, hogy mi fog történni” – elemezte a történteket.

„Elképesztő, hogy 6-0-ra elhúzott az ellenfelem, de onnan azért volt egy-két jó pillanatom. Talán 6-4-re is feljöttem, és akkor azt hittem, hogy meglehet, de ott elvágtam egy támadást, ami nagyon nagy butaság volt. Ha ott nem 7-4, hanem 6-5 az állás, akkor az asszó alakulhatott volna egészen másképpen is. Talán több pillanat is volt, de rögtön lecsapott rá az ellenfelem, vagy nem sikerültek a befejezések” – mondta.

Arról beszélt, hogy rossz érzés volt fenn lenni a páston, de olyan sokk volt számára az asszó, hogy egyelőre még csak nem is csalódott vagy dühös.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!