Forma–1: Esteban Ocon jövőre a Haas pilótája lesz

2024. július 25. – 11:10

Másolás

Vágólapra másolva

A francia Esteban Ocon lesz a Forma–1-es Haas egyik pilótája 2025-ben, ezzel teljessé vált a csapat felállása a következő idényre. Július elején a 19 éves brit pilóta, Oliver Bearman szerződtetését jelentették be.

A 27 éves, egyszeres futamgyőztes Esteban Ocon 2016 óta versenyez a Forma–1-ben, volt a Manor Racing, a Force India és Renault/Alpine pilótája is. Eddig 146 Forma–1-es futamon indult, ez idő alatt 425 pontot gyűjtött. Legemlékezetesebb futama a 2021-es, káoszos Magyar Nagydíj volt, amit meglepetésre végül ő nyert meg, Emellett egy második és egy harmadik helyezése van a Forma–1-es pályafutása során.

A Haas csapata tulajdonosa, Geene Haas azt nyilatkozta, fontos volt számára, hogy olyan pilótát igazoljanak, aki már letette a névjegyét a Forma–1-ben. „Esteban nagydíjgyőztesként kétség kívül megfelel ennek a követelménynek. Bizonyította, hogy azokban a csapatokban, ahol eddig versenyzett, folyamatosan pontokat szerezett – ezt a folyamatosságot szeretnénk kihasználni, miközben a pályán a teljesítmény növelésére törekszünk. Jövőbeli versenyzői felállásunkban a fiatalság és a rutin keveréke van jelen, izgatottan várom az eredményeket” – idézte Geene Haast a Forma–1 honlapja.

A Haasszal többéves szerződést kötő Ocon azt nyilatkozta: „Egy nagyon ambiciózus versenycsapathoz csatlakozom, amelynek szellemisége, munkamorálja és tagadhatatlanul felfelé ívelő pályája nagy hatással volt rám. Szeretném megköszönni Gene Haasnak és Komacu Ajao csapatfőnöknek a bizalmat és a támogatást, valamint az elmúlt hónapokban folytatott őszinte és gyümölcsöző megbeszéléseinket. Ami a személyes megjegyzéseket illeti, nagyon örülök, hogy újra együtt dolgozhatok Ajaóval, hiszen ő is részese volt a debütálásomnak, amikor több mint 10 évvel ezelőtt, Lotus Junior koromban először ültem Forma-1-es autóba.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!