Vasárnap lesz az idei Balaton-átúszás

2024. július 19. – 13:16

Másolás

Vágólapra másolva

Július 21-én, vasárnap tartják meg a 42. Lidl Balaton-átúszást – jelentették be a szervezők pénteken. Hozzátették, a döntést a HungaroMet siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján, a Balatoni Vízirendészeti rendőrkapitány egyetértésben hozták meg.

Közleményükben azt írták, vasárnap a reggeli órákban élénk északi, északkeleti szél várható a Balatonnál, ami fokozatosan mérséklődik és változó irányúvá válik. Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd csökken a felhőzet és a napsütést a délutáni óráktól átmeneti gomolyfelhő képződés zavarja meg. A parton a reggeli léghőmérséklet 23 fok körül a legmagasabb délutáni 30 fok körül alakul. A víz hőmérséklete 26-27 fok körül várható.

A szervezők csütörtökön jelentették be, hogy az eredetileg tervezett szombat helyett vasárnapra halasztják a versenyt. A döntést a szombaton várható bizonytalan időjárással magyarázták.

Az idei Balaton-átúszásra 12 és fél ezren jelentkeztek, és már lezárták a nevezést. A nevezők idén is három erőpróba közül választhattak: a legtöbben a klasszikus, 5,2 kilométeres távon próbálják ki magukat, vagyis Révfülöpről indulva átúsznak Balatonboglárra, akik ezt még soknak gondolják, a 2,6 kilométeres féltávra neveztek. Az úszás mellett évről-évre egyre többen jelentkeznek a Balaton-áthúzásra, vagyis SUP segítségével teljesítik az északi és déli part közötti 5200 métert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!