Szombatról vasárnapra halasztották a Balaton-átúszást

2024. július 18. – 12:49

Másolás

Vágólapra másolva

A HungaroMet siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével úgy döntöttünk, hogy a 42. Lidl Balaton-átúszást július 20-án, szombaton nem tartják meg, közölte a szervező.

A szombatra várható bizonytalan időjárás miatt az átúszás tervezett új időpontja július 21, de a vasárnapi megrendezésről a végleges döntés péntek délben születik meg, írták.

Rákérdeztünk a szervezőknél, hogy milyen bizonytalan időjárásra hivatkozva halasztották el a versenyt, ugyanis aznapra a HungaroMet még csak a meleg miatt adott ki figyelmeztetést. Amint válaszolnak kérdésünkre, frissítjük a cikket.

A Balaton-átúszásra 12 és fél ezren jelentkeztek, és már lezárták a nevezést. A nevezők idén is három erőpróba közül választhattak: a legtöbben a klasszikus, 5,2 kilométeres távon próbálják ki magukat, vagyis Révfülöpről indulva átúsznak Balatonboglárra, akik ezt még soknak gondolják, a 2,6 kilométeres féltávra neveztek. Az úszás mellett évről-évre egyre többen jelentkeznek a Balaton-áthúzásra, vagyis SUP segítségével teljesítik az északi és déli part közötti 5200 métert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!