Varga Barnabás: Örülök, hogy ennyivel megúsztam

2024. július 9. – 18:57

Varga Barnabás: Örülök, hogy ennyivel megúsztam
Varga Barnabás ápolása a magyar–skót Eb-meccsen – Fotó: Lluis Gene / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyjából fél évet vesz igénybe a teljes felépülése, de ígérete szerint hamarosan visszatér Varga Barnabás, a Ferencváros labdarúgócsapatának válogatott csatára, aki a Skócia ellen 1-0-ra megnyert Európa-bajnoki csoportmérkőzésen szenvedett többszörös arckoponyacsont-törést.

A 29 éves támadó a FradiMédiának adott exkluzív interjút szülőfalujában, Szentpéterfán, ahol egyelőre pihenését tölti. Az MTI szerint azt mondta, hogy az első néhány napot nehezebben viselte, főleg a kórházban töltött két-három éjszakát.

„Fájdalmaim nem voltak szerencsére, és hálás vagyok a doktornőnek, hogy ilyen jó munkát végzett. A teljes felépülés várhatóan fél év lesz, de a könnyedebb edzésmunkát, például a biciklizést a varratszedés után már elkezdhetem. Komolyabb tréningre három-négy hét múlva kerülhet sor, a focihoz pedig kelleni fog a maszk” – mondta Varga, aki a Svájc elleni 3-1-es vereség alkalmával a magyar gólt szerezte az Eb kölni csoportmeccsén. A sérült csontok vékonyabbak, ezért az orvosok szerint legalább fél évig hordania kell majd a védőmaszkot.

„Visszanéztem már néhányszor a jelenetet, mert nem ijedek meg az ilyesmitől. Az én játékomban ez benne van, mivel sok ilyen párharcot vívok, de azért örülök, hogy ennyivel megúsztam” – fogalmazott a csatár. Azt is elárulta, hogy első emlékei a mentőautóból vannak, ugyanakkor arra, hogy az ütközés után kommunikált az orvosokkal, nem emlékszik.

„Hálás vagyok, hogy ilyen sokan aggódtak értem, rengeteg üzenetet kaptam.”

Varga szerint „az első két felugrásnál” biztosan eszébe jut majd a stuttgarti eset, de úgy véli, egyáltalán nem lesz bátortalan. „Majd jön még egy ütközés, és onnantól már minden megy majd a régi kerékvágásban” – tette hozzá.

A 14-szeres válogatott támadó a Ferencváros második edzőtáborába kicsit később utazik el, egyelőre pedig a regenerálódás neki a legfontosabb. „Mindenkire szükség lesz a csapatnál, hiszen jönnek a Bajnokok Ligája-selejtezők. Próbálok én is mihamarabb felépülni, és a maximumot nyújtani majd. Köszönöm a sok üzenetet és azt, hogy ennyien aggódtak értem, nekik is üzenem, hogy hamarosan visszatérek” – jelentette ki Varga.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!