Sírva adott interjút az ukrán teniszező Wimbledonban, megrendítette a hétfői orosz támadás

2024. július 8. – 17:39

Sírva adott interjút az ukrán teniszező Wimbledonban, megrendítette a hétfői orosz támadás
Jelena Szvitolina gyászszalaggal játszott Wimbledonban – Fotó: Andrej Isakovic / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán Jelina Szvitolina a mezére fekete szalagot tűzve játszott a wimbledoni tenisztornán, így emlékezve azokra az áldozatokra, akik egy kijevi gyerekkórház rakétatámadásakor haltak meg.

Szvitolina könnyedén, 6:2, 6:1-re győzte le a kínai Vang Hszinjút, és a szokások szerint a győztes egy rövid interjút is adott még a pályán. Az ukránnak nehezére esett, a sírás miatt többször elcsuklott a hangja. A közönség egy része is meghatódott tőle, és nagy ovációban törtek ki.

„Jó teljesítményt nyújtott, de ez nagyon nehéz nap az ukrán embereknek. Nem volt könnyű a meccsre összpontosítani. Reggel olvastam a híreket, különlegesen nehéz volt így kimenni a pályára. Örülök, hogy tudtam játszani, és aztán megszerezni a győzelmet. Köszönöm a támogatást” – mondta a teniszező.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere a Reutersnek azt mondta, hogy a hétfői volt az eddigi legsúlyosabb napközbeni támadás az ukrán főváros ellen a háború kezdete óta. Legalább húszan meghaltak, ebből legalább heten, amikor egy gyerekkórházat ért rakétacsapás

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!