17 percet kapott a magyar kosaras a Lakers felkészülési meccsén

2024. július 8. – 09:29

Másolás

Vágólapra másolva
  • 6 pont
  • 4 lepattanó
  • 2 labdaszerzés
  • 1 blokk

Ezt a statisztikát sikerült összehoznia a magyar válogatott Valerio-Bodon Vincentnek, aki pályára lépett a Los Angeles Lakers Golden State Warriors elleni nyári felkészülési meccsén a Summer League-ben. Tőrös Balázs NBA-szakértő össze is vágott egy videót a magyar játékos legjobb megmozdulásaiból:

A dominikai születésű Valerio-Bodon tavaly még a Boston Celticsnél próbálkozott a Summer League-ben, majd onnan a Lakershez került, de végül csak a G-League-ben induló fiókcsapatuk, a South Bay Lakers igazolta le. A játékos itt töltötte az előző szezont, hat pontot átlagolva 25 mérkőzésen.

Valerio-Bodon a Sacramento Kings elleni mérkőzésen még nem lépett pályára, most viszont 17 percet kapott a Warriors ellen, ahol hiába játszott jól, végül 68-92-re kikaptak a házigazdáktól. Az idei drafton a Los Angelesbe Lakersbe, vagyis az édesapja, LeBron James csapatába igazoló Bronny James nem lépett pályára.

Fontos kiemelni, hogy a Summer League meccseken általában a tartalékok, az újoncok és a perememberek szoktak pályára lépni, szóval messzemenő következtetéseket azért csak óvatosan szabad levonni a magyar játékos pályára lépéséről. Nem ő az első magyar játékos egyébként a Lakers környékén, több mint 10 évvel ezelőtt Somogyi Gergő is hasonló utat járt be Los Angelesben, de végül nem lett a Lakers állandó játékosa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!