A Los Angeles Lakers ledraftolta LeBron James fiát

2024. június 28. – 05:03

Másolás

Vágólapra másolva

A Los Angeles Lakers ledraftolta LeBron James legidősebb fiát, Bronny Jamest. Ez történelmi pillanat az NBA-ben, korábban még soha nem fordult elő, hogy apa és fia csapattársak lettek volna – írta az ESPN.

A Lakers a második kör végén, az 55. helyen választotta ki a 19 éves Bronny Jamest, aki az előző idényben 4,8 pontot, 2,8 lepattanót és 2,1 asszisztot átlagolt meccsenként a USC egyetemi csapatában. Meg kell jegyezni, ez nem túl kimagasló teljesítmény egy irányító és dobóhátvéd poszton játszó játékostól.

Tavaly nyáron Bronnyt kórházba szállították, miután kosárlabdaedzés közben megállt a szíve, de a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően megmentették az életét. Mint kiderült, Bronnynak veleszületett szívrendellenessége volt, amit meg kellett operálni. A lábadozása hosszú ideig tartott, közel öt hónapig nem léphetett pályára a USC Trojansban. Az NBA játékra való alkalmassági bizottsága (Fitness to Play Panel) a draft előestéjén orvosi engedélyt adott neki a ligában való szereplésre.

A 39 éves, négyszeres NBA-bajnok LeBron James már évek óta mondogatja, hogy addig szeretne kosarazni, amíg nem játszhat együtt a fiával az NBA-ben. „Az utolsó évemet a fiammal fogom játszani” – mondta James a The Athleticnek 2022-ben. „Bárhol is van Bronny, ott leszek én is. Bármit megtennék azért, hogy egy évig a fiammal játszhassak. Ekkor már nem a pénzről van szó.”

Ez most egy lépéssel közelebb került a beteljesüléshez, ugyanakkor Bronny James ledraftolása még közel sem jelenti azt, hogy apa és fia biztosan együtt fog játszani a Lakersben. Az új szezon kezdetéig még jó pár hónap hátravan, és semmi sem garantálja, hogy Bronny James benne lesz a Lakers szűkített játékoskeretében.

Egyébként az idei NBA-draft első helyén az Atlanta Hawks a 19 éves francia Zaccharie Risachert választotta ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!