Meghalt egy norvég kerékpáros, miután bukott az Osztrák körversenyen

2024. július 6. – 19:46

Meghalt egy norvég kerékpáros, miután bukott az Osztrák körversenyen
Az Osztrák körverseny egyik lejtmenete – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt André Drége norvég bringás, miután bukott az Osztrák körverseny negyedik szakaszának egyik lejtmenetében. A Coop-Repsol kerékpárosa 25 évet élt.

„Mély szomorúsággal és nehéz szívvel kell bejelentenünk, hogy elhuny André Drége. Július 6-án, szombaton az Osztrák körverseny 4. szakaszán a Großglockner lejtmenete során nagyon súlyos baleset történt, André bukott, és súlyos sérüléseket szenvedett” – írták közleményükben a szervezők.

Drége egy kisebb, kontinentális besorolású profi csapat bringása volt, és idén érte el legnagyobb sikereit, két görög többnapos versenyt is megnyert a szezon elején.

A szombat etapon két 2400 méter feletti magasságú hegy is szerepelt a programban, a második, Hochtor után következett egy bő harminc kilométernyi lejtmenet. Feltehetően itt történt a baleset, amelynek részleteiről keveset tudni. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, Drége kerékpárját is megvizsgálják, és kikérdezik azokat a versenyzőket, akik a baleset idején a közelében tekertek.

A szakaszt az olasz Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) nyerte, Dina Márton pedig a 11. lett. A korábbi szakaszokon is jól versenyző magyar az összetettben a 9. helyen áll.

A díjátadót a tragikus baleset miatt törölték, és bizonytalanná vált, hogy megtartják-e a vasárnapi zárószakaszt. A kerékpárosokat sokkolta a hír, rengetegen osztoznak Drége családjának gyászában.

Tavaly a Svájci körversenyen is történt halálos versenybaleset, akkor Gino Mäder vesztette életét, ő is egy lejtmenetben bukott és zuhant egy mély szakadékba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!