Meghalt a Svájci Körversenyen óriásit bukó kerékpáros

2023. június 16. – 12:56

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt Gino Mäder svájci kerékpáros, aki a Svájci Körverseny csütörtöki szakaszán szenvedett súlyos balesetet – közölte Twitter-oldalán Mäder csapata, a Bahrain-Victorious.

A 26 éves bringás lejmenetben, nagyon nagy sebességgel ütközött össze egy másik kerékpárossal, ezután pedig egy mély szakadékba zuhant. A bukás után a helyszínen újraélesztették, majd mentőhelikopterrel szállították a churi kórházba.

Csapata közleménye azt írta, hogy Gino Mäder június 16-án, pénteken hunyt el. „Egész csapatunkat lesújtotta ez a tragikus baleset, gondolataink és imáink Gino családjával és szeretteivel vannak ezekben a hihetetlenül nehéz időkben. A csütörtöki szakasz utolsó lejtőjén történt nagy sebességű balesetet követően a 26 éves versenyzőt a helyszínen újraélesztették. A churi kórház személyzetének minden erőfeszítése ellenére Gino nem tudta túlélni ezt az utolsó és legnagyobb kihívást, és 11:30-kor elbúcsúztunk csapatunk egyik ragyogó tagjától.”

Mäder a jelenkor egyik legjobb svájci országúti kerékpárosa volt, 2021-ben a Giro d'Italián és a Svájci Körversenyen is szakasz nyert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!