Újra kellett éleszteni egy hatalmasat bukó kerékpárost a Svájci Körversenyen

2023. június 16. – 10:48

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos baleset történt az országúti kerékpáros Svájci Körverseny csütörtöki, 5. szakaszán. Gino Mäder (Bahrain-Victorious) és Magnus Sheffield (Ineos Grenadiers) az etap utolsó kilométerein, az Albula-hágó lejtőjén haladtak nagy sebességgel, amikor összeütköztek, lesodródtak az útról, és egy mély szakadékba zuhantak – írja a Cyclingnews.

A svájci Mäder elvesztette az eszméletét, újra kellett éleszteni, ami után mentőhelikopterrel szállították a churi kórházba. Az amerikai Sheffield kevésbé súlyosan sérült meg.

A verseny szervezői később közleményt adtak ki, ebben azt írták: „A szakasz 197. kilométerénél, az Albula-hágó lejtőjénél két versenyző nagyon nagy sebességgel összeütközött. A versenyorvos két percen belül a baleset helyszínén volt. Magnus Sheffield reagált, zúzódásokkal és agyrázkódással szállították a samedai kórházba. Gino Mäder mozdulatlanul feküdt. Azonnal újraélesztették, majd mentőhelikopterrel a churi kórházba szállították. Sérüléseinek súlyossága még nem teljesen tisztázott. A baleset körülményei tisztázásra várnak.”

„Gondolataink és imáink Ginóval vannak” – írta közleményében a 26 éves svájci bringás csapata, amely újabb információt azóta nem közölt a versenyző állapotáról.

A versenyen szereplő világbajnok Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep) a befutó után kritizálta a szakasz végi lejtmenetet. „Senki sem lehet elégedett azzal, hogy egy ilyen veszélyes lejtmenet után ért véget az etap. Hallottam, hogy néhányan buktak. Jobb lett volna, ha a csúcson van a cél” – mondta a belga kerékpáros.

A nyolc szakaszból álló Svájci Körverseny vasárnap ér véget.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!