A Tour egyik bringása az őrjöngő tömeg közepén leállt, és megcsókolta a feleségét

2024. július 6. – 09:56

Másolás

Vágólapra másolva

A Tour de France pénteki időfutamának egyik felemelő jelenete volt, amikor Julien Bernard, a Lidl-Trek kerékpárosa a szakasz közben megállt és az ünneplő tömeg közepén megcsókolta a feleségét. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ezért kétszáz svájci frankos büntetést rótt ki rá, mondván károsította a sportág imázsát, pedig könnyen lehet, hogy éppen az ellenkezője történt, rengeteg új rajongót szerzett magának.

Bernard pénteken hazai pályán versenyzett, ezért rengeteg ismerőse ment ki őt ünnepelni, erre egy hosszabb emelkedőt néztek ki. A bringás tudta, hogy készülnek valamire, de azt ő sem tudta pontosan, mi várja. A rokonai, barátai és ismerősei több száz méter hosszan foglalták be az aszfalt két szélét, onnan buzdították hatalmas hangulatot csinálva. Bernard leszegett fejjel nyomva is elmehetett volna köztük, de ő inkább lelassított, és akivel tudott lepacsizott, majd az emelkedő tetején megcsókolta a gyereküket tartó feleségét is.

„Elég gyorsan kezdtem az időfutamot, aztán minden másodpercet ki akartam élvezni az emelkedőn a barátaimmal és a családommal. Ez egy álomszerű pillanat volt nekem” – idézte a versenyzőt a Cyclingnews. Azt mondta, akár lazán is tekerhetett volna, az összetettben nem számít neki igazán hol végez, és a szakaszgyőzelemre se volt esélye, de éppen azért, hogy legyen ideje egy kis ünneplésre, megnyomta a táv elejét.

Reagált a büntetésére is. „Elnézést kérek az UCI-tól, amiért rontottam a sportág imázsát, de minden nap hajlandó vagyok kétszáz frankot fizetni, hogy újra átélhessem ezt a pillanatot.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!