Még mindig a hollandoknak van a legkönnyebb dolga, de nagyon kell figyelniük

2024. július 6. – 20:55

Másolás

Vágólapra másolva

A legjobb nyolc között elég erős párosítások jöttek össze, a spanyol-német például döntőnek is simán beillett volna, de a ránézésre a lehető legkönnyebb ágra került hollandok a Románia elleni nyolcaddöntő után a negyeddöntőben is jól jártak a törökökkel. Törökország rendkívül izgalmas meccsen, egy óriási, utolsó pillanatos védéssel ütötte ki Ausztriát, a hollandok viszont magabiztosan verték a románokat, és úgy tűnt, végre elkezdtek a megfelelő fordulatszámon pörögni.

Így nyilván itt is a hollandok a meccs esélyesei, pláne úgy, hogy a törököknek Demiral nélkül kell játszania, de ettől még nem lehet teljesen leírni őket.

Ahogy azt legutóbbi, a szélsővédőkre fókuszáló elemzésünkben írtuk, az Arda Güler- és Kenan Yıldız-féle új aranygeneráció úgy tűnik, most már tényleg sötét lót csinált a török válogatottból. A nyolcaddöntőben remekül teljesítő, amúgy Hollandiában felnőtt Ferdi Kadıoğlu kulcsszereplője lehet ennek a meccsnek, a támadások segítése mellett Dumfries hatástalanítása miatt is. Ezen túl a román védelmet teljesen szétszedő Gakpo hatástalanítása is kulcsfontosságú lehet a törököknek.

A túloldalon Frimpong lehetne jó válasz Kadıoğlura, ám Koeman eddig nem annyira használta a Leverkusen védőjét. Ezen kívül igazából csak az előző meccs játékát kellene hozniuk, hogy továbbjussanak, de a helyzetkihasználásukon továbbra is muszáj lenne javítaniuk, mert a törökök vannak annyival jobbak a románoknál, hogy megbosszulják a mellélődözött labdákat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!