El sem kezdődött a Tour de France, de az egyik bringás máris bukott egy néző miatt, három foga bánta

2024. június 29. – 15:16

Másolás

Vágólapra másolva

Még el sem rajtolt a nyitószakasz, de már megtörtént az idei Tour de France kerékpáros körverseny első bukása. A Soudal–Quick-Step csapat 33 éves cseh bringása, Jan Hirt akadt bele egy néző hátizsákjába, amikor a csapatbusztól a rajlista aláírásához gurult Firenzében – írta a Cycling Weekly.

A Quick-Step csapatfőnöke, Patrick Lefevere az X-en fakadt ki a történtek miatt, azt írta, a csapatának vagy száz szabályt kell betartania a Touron, de egy figyelmetlen hátizsákos néző miatt a versenyzője máris bukott. Lefevere egy fotót is megosztott Hirt letört fogairól. A sérülése ellenére Hirtnek engedélyezték, hogy elinduljon az első szakaszon. A cseh bringás azzal a céllal érkezett a Tourra, hogy a dobogóra esélyes csapattársa, Remco Evenepoel egyik hegyi segítője legyen.

Az idei a 111. Tour de France, a francia körverseny most először rajtolt Olaszországból. Az első, 206 kilométeres szakaszt Firenze és Rimini között rendezik. A Cycling Weekly beszámolója szerint az olasz rendezők nem álltak a helyzet magaslatán a rajtnál. A nap kezdetén kordonokat építettek a csapatok paddockjai köré, amelyek bejáratát kezdetben biztonságiak ellenőrizték. A firenzei szurkolók azonban gyorsan megkerülték az akadályt, a kordonokon átugrálva a csapatbuszok közelébe jutottak.

Az interjúknak fenntartott területen az újságírók nehezen jutottak el a versenyzőkhöz, mivel a nézők elfoglalták a lezárt területet. A média néhány képviselője jelentette a tömeget, de a biztonságiak azt mondták nekik, hogy nem tudnak mit tenni. „Teljes a káosz. Az emberek mindenfelé rohangálnak” – nyilatkozra Yves Lampaert, a Soudal–Quick-Step másik versenyzője a VTM Nieuwsnak. „Mi, versenyzők rengeteg büntetést kapunk apróságokért, a szervezőknek tükörbe kellene nézniük. Ez elfogadhatatlan.”

Az idei Tour de France fő esélyeseiről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!