Szlovák válogatott riválist kapott Schäfer András az Union Berlinnél

2024. június 28. – 18:17

Másolás

Vágólapra másolva

Szlovák válogatott riválist kapott Schäfer András az Union Berlinnél. A Bundesligában szereplő berlini klub pénteken bejelentette, hogy leigazolták Bénes Lászlót a Hamburgtól. Azt egyelőre nem közölték, hogy mennyiért és mennyi időre szerződtették.

Bénessel együtt már hat belső középpályás van az Union keretében, Schäfer mellett Lucas Tousart, Rani Khedira, Aïssa Laïdouni és Janik Haberer is bevethető ezen a poszton.

A 26 éves, 23-szoros szlovák válogatott középpályás Dunaszerdahelyen született, fiatalon játszott a DAC-ban és a Győri ETO-ban is, majd a zsolnai MŠK Žilinában folytatta pályafutását. A 2016/17-es szezon kezdetén a Borussia Mönchengladbachhoz igazolt, a Bundesligában 2017. március 19-én, 20 évesen debütált a Bayern München elleni hazai mérkőzésen. Néhány nappal később, 2017. április 5-én az első Bundesliga-gólját is megszerezte a Hertha Berlin elleni 1-0-s hazai győzelem alkalmával.

Mivel a Mönchengladbachnál nem tudott alapemberré válni, előbb a Holstein Kielhez, majd az Augsburghoz adták kölcsön. 2022 nyarán a másodosztályú Hamburghoz igazolt, ahol 60 mérkőzésen 19 gólt szerzett.

A szlovák válogatottban 2017-ben mutatkozott be, jelenleg a németországi Európa-bajnokságon szerepel. Az ukránok elleni csoportmeccsen a 60. percben cserélték be. A szlovák válogatott vasárnap Anglia ellen fog nyolcaddöntőt játszani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!