Visszavonul Blázsovics Péter válogatott röplabdázó, akit újra kellett éleszteni egy edzésen

2024. június 26. – 14:21

Visszavonul Blázsovics Péter válogatott röplabdázó, akit újra kellett éleszteni egy edzésen
Jurij Kruzskov, a Fino Kaposvár (b), valamint Rodrigo Moraes (j2) és Blázsovics Péter (j), a Kazincbarcika játékosai a férfi röplabda Magyar Kupa 3. helyéért játszott Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár mérkőzésen Kecskeméten 2020. február 28-án – Fotó: Ujvári Sándor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Visszavonul Blázsovics Péter válogatott röplabdázó, a DEAC játékosa, derült ki a klub honlapján megjelent interjúból. A 28 éves sportoló április elején edzés közben váratlanul összeesett, elvesztette az eszméletét. Blázsovicsot csapattársa, a civilben orvos Árvai Péter élesztette újra, azóta lábadozik.

„Jól vagyok, már itthon lábadozom. A kórházban beültették az ICD-készüléket, amit eleinte nehéz volt megszokni, de már kezdek megbarátkozni vele. Sok vizsgálaton vettem részt, szerencsére egyszer sem találtak rendellenességet, ezért is rejtély, hogy mi történhetett a tavaszi edzésen” – mondta Blázsovics. Blázsovics szerint ha akarna, speciális engedéllyel a beültetett készülékkel is tudna versenyszerűen tovább sportolni, ő mégsem akar kockáztatni.

„Aggódnék, mi lenne, ha mondjuk eltalálná a labda a készüléket. Emellett azt sem akarom, hogy a családom újra átélje azt, ami tavasszal történt.”

Blázsovics az ominózus edzés óta sok mindent átértékelt, és próbál minél több időt tölteni a szeretteivel. Azt mondta, a történtek után érzelmesebbé vált és nagyon felkavarja, ha az övéhez hasonló esetekkel találkozik – így a „sírás kerülgette” a tévé előtt akkor is, amikor a foci-Eb június 23-i, drámai magyar–skót focimeccsén Varga Barnabás eszméletét vesztve terült el a földön.

Blázsovics az utóbbi idényben Szlovéniában játszott, előtte pedig hat évig volt a Kazincbarcika szélső ütője, a következő szezon lett volna neki az első a DEAC-nál. A játékos a jövőben edzőként folytatná: az ehhez szükséges B licencet már megszerezte, és elvégzett egy sportszervező-menedzser OKJ-t is, jelenleg pedig sportszervező szakos hallgató. Azt mondja, az életét megmentő Árvai Péterrel „életre szóló barátságot kötöttek”.

„Nem tudom neki elégszer megköszönni, amit értem tett. Az biztos, bármiben számíthat rám. Április 10-e a második születésnapom lett, és abban bízom, hogy minden évfordulón tudok majd koccintani vele.”

Árvai korábban két és fél évig dolgozott a Debreceni Egyetem Neurológiai Klinikáján, jelenleg a Berettyóújfalui Campus neurológusa, feltalálóként pedig a hasonlóan hirtelen rosszullétek gyors diagnosztizálásán dolgozik. A DEAC egyébként pár napja egyébként közzétett egy oktatóvideót Facebook-oldalán: a negyven másodperces TikTok-videóban Árvai azt foglalja össze, mit kell tenni, ha valaki hirtelen rosszul lesz a környezetünkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!