„Mindig az út a fontos, nem a végcél” – Hosszú Katinka lemaradt az olimpiáról

2024. június 25. – 14:02

„Mindig az út a fontos, nem a végcél” – Hosszú Katinka lemaradt az olimpiáról
Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás előfutama után az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 9-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

„Lehet, hogy klisének hangzik, de mindig az út a fontos, nem a végcél” – Facebook-posztban reagált Hosszú Katinka arra, hogy lemarad az idei párizsi olimpiáról.

A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszónőnek nem sikerült megúsznia 200 méter vegyesen a párizsi induláshoz előírt olimpiai szintet a római Sette Colli (Hét Domb) elnevezésű nemzetközi versenyen vasárnap, és nem lesz több lehetősége teljesíteni a szintidőt.

„Azt hiszem ezt én már nyugodt szívvel mondhatom, hiszen az úszásban már minden lehetséges cél sikerült, és mindig a folyamat adja a boldogságot, nem a siker… Nekünk egy nagyon boldog évünk van” – írta Hosszú. A 35 éves úszónak minden bizonnyal ez volt az utolsó lehetősége a karrierje során, hogy olimpián versenyezhessen.

A háromszoros olimpiai bajnok vasárnap 200 méter vegyesen próbálkozott a párizsi indulási jog megszerzésével, de a fináléban elért 2:18.41 perces ideje jócskán elmaradt a szinttől (2:11.47 perc).

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!