Erőnléti gondok miatt hiányzik a kraft az angolok játékából

2024. június 22. – 09:36

Erőnléti gondok miatt hiányzik a kraft az angolok játékából
Edzést tart az angol csapat a németországi Blankenhainban – Fotó: John Sibley / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Gareth Southgate angol szövetségi kapitány szerint játékosai nem elég fittek ahhoz, hogy hatékonyan letámadják az ellenfelet, írja a Guardian. Bár a dánok elleni csütörtöki döntetlen után Angliának 4 pontja van a C csoportban, és minden esélyük megvan a továbbjutásra, a hangulat nem a legjobb a csapatnál. A szurkolókat nem győzte meg a teljesítményük, kifütyülték őket a meccs végén, így az utolsó körben a feljavuló Szlovénia ellen kell majd bizonyítaniuk.

Önvizsgálatot tartottak, és arra jutottak, hogy a presszing nem működik úgy, ahogyan szeretnék, szembetűnő volt az intenzív sprintek hiánya, és aggasztó volt látni, hogy a dánok milyen könnyedén alakítottak ki területeket, ahol a saját elképzelésük szerint futballozhattak.

Southgate sosem rejtette véka alá, hogy néhány kulcsjátékosánál a meccshiány okozza az erőnléti problémákat. Ott van például Harry Kane, a csapatkapitány, aki a szezon végén hátsérüléssel küszködött a Bayern Münchennél, és emiatt május 4. óta csak egyszer tudta végigjátszani a kilencven percet: a szerbek elleni első csoportmeccsen.

„Nem nyomunk elég intenzíven” – mondta Southgate. „A selejtezőkön sokkal feljebb tudtuk tolni a támadóvonalunkat, ráadásul a labdatartással is vannak gondjaink. Jobban meg kell becsülnünk a labdát, és kontrolláltabban kell építenünk a támadásainkat”, tette hozzá az angol szövetségi kapitány.

Declan Rice, az Arsenal középpályása ehhez annyit fűzött hozzá, hogy egy játékos soha nem fogja beismerni, hogy fáradt-e vagy sem, de ha valaki nézi a meccset, az könnyedén meg tudja ítélni. Ugyanakkor az elszántsággal nincs gond. „Mindenkiben ott a vágy, hogy győzzünk, hogy büszke legyen ránk az ország. Életre szóló élményeket szeretnénk szerezni az embereknek”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!