A Real Madrid nem engedi, ezért Mbappé nem fog szerepelni a párizsi olimpián

2024. június 17. – 10:48

Másolás

Vágólapra másolva

A franciák világbajnok labdarúgója, Kylian Mbappé megerősítette, hogy nem lép pályára a párizsi olimpián, mivel új klubja, a Real Madrid nem támogatja a szereplését – írta az MTI.

A 2022-es vb gólkirálya márciusban még lelkes volt a hazai olimpiával kapcsolatban, de mivel a torna nem szerepel a nemzetközi szövetség (FIFA) versenynaptárában, a klubok nem kötelesek elengedni rá a játékosaikat.

„A klubom álláspontja egyértelmű volt, onnantól kezdve pedig már én is tudtam, hogy valószínűleg nem leszek ott az olimpián” – mondta Mbappé a németországi Európa-bajnokságon, amelyen a franciák a D csoportban hétfőn este Ausztria ellen kezdenek.

„Minden jót kívánok a francia olimpiai válogatottnak, nézni fogom az összes mérkőzésüket, és remélem, hogy megnyerik az aranyérmet!” – mondta Mbappé, akit két hete szerződtetett a 15-szörös Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid.

A párizsi olimpia férfi futballtornája július 24-én – mindössze tíz nappal az Eb-döntő után – kezdődik, a döntőt pedig augusztus 9-én rendezik.

A tornán Lionel Messi sem lesz ott, mert a 38 éves világbajnok argentin futballista címvédésre készül az idei Copa Americán, amelynek az időpontja (június 20-tól július 14-ig tart) túlságosan közel esik az olimpiáéhoz. Korábban az U23-as argentin csapat szövetségi edzője, Javier Mascherano meghívta Messit az olimpiára készülő keretbe, de Messi ezt visszautasította. Azt mondta nem szeretne két-három hónapig távol lenni a klubjától, az Inter Miamitól, másrészt már nincs is abban az életkorban, hogy minden válogatott tornán részt vegyen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!