200 rohamrendőrt vetettek be, amikor szerb szurkolókra támadtak Gelsenkirchenben

2024. június 16. – 17:33

Másolás

Vágólapra másolva

A német rendőrség már korábban elismerte, hogy előre félnek a vasárnapi angol-szerb Eb-meccs miatt a szurkolói verekedésekről, a gelsenkircheni rendőrség egyenesen odáig ment, hogy alkoholfogyasztás miatt a füvezést ajánlotta az angoloknak, mert arról inkább lenyugszanak, mintsem hogy erőszakossá válnak.

A jó tanács és az előzetes készülés ellenére sem sikerült megakadályozni, hogy a mérkőzés előtt összecsapjanak a szerb és angol szurkolók. A Guardian cikke szerint délután fél 4 után angol szurkolók dobálni kezdtek egy étterem előtt álló, étteremben tartózkodó, többtucatnyi főből álló szerb csoportot. Helyszíni beszámolók szerint „amit csak értek”, poharakat, székeket azt a szerbek felé dobták. A szurkolói verekedésnek csak az vetett véget, amikor 200 rohamrendőrt vezényeltek a helyszínre, ám mire ők kiértek, az támadást kezdő csoport elmenekült. A brit lap értesülései szerint egy állítólagosan birminghami férfi súlyos fejsérüléseket szenvedett.

A Sky Sport New közben arról adott hírt, hogy szerb és albán szurkolók közötti összecsapásról tudnak, amiben magas beosztású német rendőrtisztek szerint nem volt angol érintett.

Szerbia és Anglia vasárnap este 9-kor játszik egymással.

Amennyiben valóban angol szurkolók vették részt a verekedésben, számukra nem ismeretlen az Eb-n történő erőszak. 2016-ban, a franciaországi Európa-bajnokságon orosz szurkolókkal volt komolyabb összecsapásuk Marseille-ben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!