Mi esett ki Embolo mezéből, miközben a mindent eldöntő gólt lőtte a magyaroknak?

2024. június 15. – 19:37

Mi esett ki Embolo mezéből, miközben a mindent eldöntő gólt lőtte a magyaroknak?
Breel Embolo elhagyott combszorítója a magyaroknak lőtt harmadik svájci gól előtt – Fotó: Carmen Jaspersen / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország 3-1-es vereséggel kezdte a 2024-es futball-Eb-t, Svájc bizonyult jobbnak Marco Rossi csapatánál Kölnben. A magyar szövetségi kapitány elismerte, hogy rosszul játszottak, úgy értékelt, hogy talán két vagy három játékosa játszott jól, a többiek nem hozták az elvárhatót.

Svájc már a 12. percben gólt szerzett, aztán első és a második félidő legvégén is betaláltak – a kettő között Varga Barnabás fejese csak szépítésre volt elég. A harmadik svájci gólnál Breel Embolo szokatlan körülmények között emelte át Gulácsi Pétert: a lövés előtti pillanatokban egy nehezen azonosítható sportszer esett ki Embolo nadrágjából. Az élő közvetítés közben elsőre úgy tűnt, hogy a cipője esett le, de a gólöröm közben jól láthatóan megvolt mindkét stoplisa. Második tippünk az volt a szerkesztőségben, hogy esetleg a sportszára jött ki a zokniból, de az sem hiányzott a lábáról.

Kisebb nyomozás – és a meccs közben Embolóról készült korábbi képek átnézése után – kiderült, hogy a csereként beállt játékos combjára rakott szorító lazult meg, és az esett le a lábáról közvetlenül a gólszerzés előtt.

Az Eb-t győzelemmel kezdő Svájc szerdán Skócia ellen folytatja, Magyarország a házigazda németek ellen lép pályára szintén szerdán, 18 órai kezdettel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!