Marco Rossi: A cél szombaton az, hogy ne sérüljön meg senki és nyerjen a magyar válogatott

2024. június 8. – 17:52

Másolás

Vágólapra másolva

„A holnapi nap célja, hogy győzzünk és meggyőzzük magunkat is. Szeretném, ha a játékosok megtalálnák a góllövő cipőjüket. Szükségünk van eufóriára és valamennyi önbizalomra. A legutóbbi találkozó tanulságait leszűrtük” – mondta pénteken Rossi a debreceni Nagyerdei Stadionban tartott sajtótájékoztatón.

A keddi, írek elleni vereséget követő negatív megjegyzések fényében azt is kiemelte, hogy a barátságos mérkőzések eredménye is egyértelműen számít, és bár erről csak érintőlegesen beszélt, alighanem jót tenne a válogatottnak, ha győzelemmel hangolna az Eb-re. Mint mondta, nem tudja, milyen teljesítményt fog nyújtani a csapat, de azt előzetesen is tudja garantálni, hogy a játékosok felvállalják majd az egy-egy elleni harcokat mindenféle félelem nélkül és a lefújásig küzdenek majd.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A győzelemre amúgy minden esélye meg is van a csapatnak a világranglistán jóval hátrébb elhelyezkedő Izrael ellen. Rossi szerint a rivális jelenleg a megújulás szakaszában van az új edzőjével, sok új játékos is csatlakozott az együtteshez, de diplomatikusan csak annyit mondott az izraeli csapatról, hogy becsülik őket, mert tudják, hogy „minden olyan játékos, aki a hazája mezét magára ölti, tisztában van vele, hogy meg kell feleljen az elvárásoknak”.

A keretről elmondta, hogy a kapuban Gulácsi fog kezdeni, és lehet, hogy végig is játssza a meccset, valamint Szalai Attila is a kezdőben lesz. Fiola talán pályára léphet, Dárdai Márton és Loic Nego biztosan nem, a később csatlakozó Ádám Martin és Gazdag Dániel pedig szerinte formában vannak. Rossi azt is elmondta, hogy nem kellett kényszerű döntéseket hoznia egyes csapatrészeken, mert sosem volt még olyan teljes a magyar válogatott, mint ma.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!