Az írek ellen megégette magát a magyar válogatott, itt papíron még könnyebb dolga lesz

2024. június 8. – 17:51

Másolás

Vágólapra másolva

Előzetesen aligha számított bárki is arra, hogy a Szoboszlai Dominik kapitánnyá kinevezése óta sorozatban tizennégy meccsen veretlen magyar válogatott az Európa-bajnokság helyett az azt megelőző két felkészülési meccsen szenved majd kudarcot, kedden mégis ez történt Dublinban. A magyar csapat végig kontrollálta a meccset, az utolsó pillanatban mégis kikapott, miután egy szöglet után kontrát vezettek az írek, Dibusz pedig ziccerben nem tudott védeni.

Különösen fájó lehetett, hogy a végjátékban egy ordító hibából kapott gólt a teljesen széthulló magyar csapat, messzemenő következtetéseket azonban ebből természetesen nem lehetett levonni. A meccs után Lang Ádám és Nagy Ádám is úgy értékelt, hogy a meccsen elkövetett hibákkal biztosan foglalkozni kell, de katasztrófa nem történt, sőt, talán jobb is, hogy ezek most jöttek elő, nem az Eb-n.

Rossi is hasonlóan nyilatkozott, mint mondta, senki sem halt bele az eredménybe, előfordul ilyen a fociban, de egy olyan kontrát, amiből az írek a győztest gólt szerezték, nem engedhet meg még egyszer magának a magyar csapat. Pláne, mert korábban nem is engedett. Most rögtön itt is van a lehetőség a javításra Izrael ellen, ami papíron még könnyebb meccsnek ígérkezik, annyira, hogy ők is inkább csak edzőpartnerként tekintenek magukra, és a hazai pálya előnye is segíthet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!