Sérelmezi az MLSZ, hogy Kubatov Fradi-elnök nyilatkozhatott az elveszített kupadöntő után, de a győztes paksi elnök nem

2024. május 31. – 16:35

Másolás

Vágólapra másolva

Május 15-én, az utolsó bajnoki forduló előtt rendezték a Magyar Kupa döntőjét a Puskás Arénában. Ezt a gól nélküli 90 perc után a hosszabbításban 2–0-ra nyerte meg a Paks, és ezzel története legnagyobb sikerét érte el.

A meccset közvetítő M4 Sport azonban sokkal inkább kíváncsi volt a vesztes csapat, a Ferencváros klubelnökének, Kubatov Gábornak a véleményére. Kubatov, aki a kormánypárt alelnöke is egyben, gratulált a vidéki csapatnak, és úgy ítélte meg, hogy a Paks elment a sortszerűség határáig, majd perceken át beszélt a csapatáról.

A Paks vezetője, Haraszti Zsolt, akinek a fia lőtte a második gólt a 121. percben, nem reagálhatott erre, pedig ő is ott volt a közelben, készen állt, hogy nyilatkozhasson. Erre nem került sor az élő adásban.

Információink szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi ülésén is napirendre került a téma a héten, hiszen látványosan sérült az egyenlő bánásmód és a fair play elve is. A szövetség vezérkarában egyértelműen megütközést keltett, miért egyedül csak a vesztes csapat vezetője szólalt meg. Úgy tudjuk, hogy az MLSZ egy levelet is írt az MTVA vezérigazgatójának.

Megkerestük az MLSZ-t, de a szervezet nem kívánt részleteket közölni az ügyről. Azt mondták, hogy ilyen esetben a partneri viszonyban megszokott módon az érintettnek jelzik közvetlenül a kritikájukat.

Kerestük a Paksot is, amit szintén érzékenyen érintett a közvetítés, azt a választ kaptuk, hogy a véleményüket már megismerhette az MTVA.

Hozzánk úgy jutott el a sztori, hogy a sportcsatorna vezetése felett átnyúlva intézték el, hogy Kubatov ott lehessen a mikrofonnál. Kubatov még az ősszel élesen kritizálta a paksi edzőt, Bognár Györgyöt, de erről most nem esett szó. (Egy nappal később egyébként felmondott Dejan Stanković, a Fradi vezetőedzője, akinek azóta sincs utóda.)

Természetesen írtunk az MTVA sajtóosztályának is, ha válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!