Elhagyja a Fradit Dejan Stanković, a Szpartak Moszkva edzője lesz

2024. május 16. – 16:57

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik a Ferencváros focicsapatának edzője, Dejan Stanković, írja az MTI az M4 Sportra hivatkozva. A közmédia sportcsatornája információi szerint a Fradival idén bajnoki címet szerző Stanković egy nappal a Paks ellen 2-0-ra elveszített vasárnapi Magyar Kupa-döntő után közölte a klub vezetésével, hogy elfogadta egy másik csapat ajánlatát. A Fradi nem kommentálta az M4 Sport értesülését. Közben az orosz Szpartak Moszkva hivatalosan is bejelentette, hogy Dejan Stanković az új edzőjük.

Kubatov Gábor klubelnök korábban azt mondta, hogy Stanković szerződésében van kivásárlási záradék. Ezt aktiválhatta a Szpartak Moszkva.

A 45 éves edző tavaly szeptemberben vette át a Fradi irányítását a Sztanyiszlav Csercseszov menesztése után megbízott Máté Csabától. Vezetésével a Fradi bajnoki címet nyert, továbbjutott a Konferencia-ligában a csoportköréből, a későbbi döntős Olimpiakosz ellen estek ki. Stanković korábban a Crvena zvezdánál és az olasz Sampdoriánál dolgozott edzőként.

Stanković az Internazionale játékosaként Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot az nyert 2010-ben, a Lazióval pedig Kupagyőztesek Európa Kupáját (KEK) és Európai Szuperkupát 1999-ben. 1998 és 2013 között 103-szor szerepelt a jugoszláv, a szerb-montenegrói és a szerb válogatottban, összesen 15 gólt szerzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!