Megszüntették Csipes Ferenc felfüggesztését, miután a tréner helyett a klubja elnézést kért Kozák Danutától

2024. május 28. – 22:08

Másolás

Vágólapra másolva

Csipes Ferenc edző nevében egyesülete, a Budapesti Honvéd SE levélben bocsánatot kért Kozák Danutától, aki elfogadta azt, így a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) megszüntette a tréner tevékenységének felfüggesztését.

„Amennyiben mesteredzőnk személyesen vagy szakmailag megsértette Önt, illetve edzőjét, elnézését kérjük, és a jövőben igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy segítsük a női kajakválogatott nyugodt olimpiai felkészülését” – áll az egyesület hivatalos levelében, melyet a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danutának címzett és az MKKSZ-nek juttatott el. A szövetség honlapján olvasható Kozák válasza, aki annyit írt:

„Rendben, részünkről így folytatható lesz a közös munka.”

Az MKKSZ Kozák válaszlevelét követően döntött Csipes felfüggesztésének megszüntetéséről, ugyanakkor egyúttal a trénert próbaidőre felfüggesztett sportfegyelmi büntetéssel sújtotta. A szövetség az ügyet ezzel lezártnak tekinti.

A bocsánatkérésre az idő is sürgetett, mert a sportág önmagát gyengíti azzal, ha Csipes Ferenc nem csinálja azt, amihez ért, és nincs ott közvetlenül a saját versenyzői mellett. A sportágnak is az a legjobb, ha a tudása nem veszik el, de a jelek szerint ehhez valahogy kontrollálni kellene a viselkedését. Mindenesetre úgy hírlik, Csipest az affér után nem közösítették ki.

Kozák Danuta csütörtökön súlyos vádakat fogalmazott meg Csipes Ferenccel szemben, ami után a szakember ellen fegyelmi eljárást indítottak, ezzel egyidejűleg ideiglenesen felfüggesztették az edzői tevékenységét.

A hatszoros olimpiai bajnok kajakos, Kozák Danuta rá kevésbé jellemző módon, szokatlanul nyersen írta le gondolatait Csipes Ferencről, a szintén olimpiai bajnok kajakosról, edzőről.

„Nap végén, már túl vagy két edzésen, lefektetted a gyerekeidet, sok volt a két edzés, ledőlnél már te is, de holnap is teljesíteni kell, muszáj regenerálódnia az izmaidnak, elmész gyuratni a sporttelepre este 8-ra. Fekszel a padon, gyakorlatilag meztelen vagy, próbálsz ellazulni, miközben gyúrnak. Valamikor bejön egy edző erősen befolyásolt állapotban. Igen, itt minden normális ember fejében el kellene kezdjen vadul berregni egy vészcsengő. Megnyugtatok mindenkit, nincs itt semmi látnivaló: ebben a sportágban ez »normális«.

Elkezd verbálisan molesztálni és sértegetni a legkülönfélébb módokon. Magát valószínűleg viccesnek találhatja, de igazából pont olyan, mint egy aluljáróban egy sokadik lepukkant, suttyó alkesz.”

Az esetről ebben a cikkben olvashatnak bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!