Fury szerint az ukránok iránti szimpátia miatt hozták ki győztesnek Uszikot a címegyesítő bokszmeccsükön

2024. május 19. – 17:13

Másolás

Vágólapra másolva

Tyson Fury szerint csak az ukránok iránti szimpátia miatt hozták ki győztesnek Olekszandr Uszikot a vasárnap hajnali címegyesítő bokszmérkőzésük után – írta a Reuters.

„Azt gondolom, hogy valójában én nyertem meg a meccset. Ő nyert ugyan néhány menetet, de a legtöbb menetben én voltam a jobb... Az országa háborúban áll, és az emberek a háborúban lévő ország mellé állnak, de tévedés ne essék, én nyertem meg ezt a meccset” – mondta Fury a ringben az összecsapás utáni interjúban. „Vissza fogok térni. Van záradék a visszavágóról” – tette hozzá a korábban veretlen Fury, akinek promótere, Frank Warren a ringben azt mondta, hogy egy újabb meccs kettejük között biztosra vehető.

„Hazamegyünk a családjainkhoz, és októberben újra találkozunk. Hazamegyünk, kipihenjük magunkat. Hiszem, hogy megnyertem a meccset, de nem fogok itt sírni és kifogásokat keresni. Októberben újra nekifutunk” – mondta Fury. A visszavágótól Uszik sem zárkózott el, arra a kérdésre, hogy kész lenne-e újra megmérkőzni Furyval, úgy válaszolt: „Igen, természetesen.”

Olekszandr Uszik pontozással győzte le Tyson Furyt a szaúd-arábiai Rijádban rendezett címegyesítő mérkőzésen, így Uszik lett a profi boksz abszolút nehézsúlyú világbajnoka.

A 12 menet alapján három pontozó közül kettő látta jobbnak Uszikot (az egyik 114:113-ra, a másik 115:112-re), egy pedig Furynak (114:113) adta a győzelmet – írta az MTI.

A beszámolók szerint a küzdelem első felében a WBC övét birtokló brit volt a jobb, aki komoly előnyre tett szert, a hetedik menetben a többi nagy szervezetnél – IBF, WBA, WBO – a világbajnoki címet őrző ukrán kifejezetten fáradtnak tűnt. A folytatásban azonban Uszik felülkerekedett Furyn, akit a kilencedik menetben majdnem ki is ütött, csak a gong mentette meg a britet az idő előtti vereségtől. Fury a tizedik menetben magához tért, végül azonban megosztott pontozással Uszik nyert, és a WBC övét is megszerezve lett a királykategória abszolút bajnoka.

Hasonló tétért legutóbb több mint 24 évvel ezelőtt, 1999. november 13-án zajlott csata a szorítóban, akkor a WBC nehézsúlyú világbajnoka, a brit Lennox Lewis, illetve a WBA és az IBF övét birtokló amerikai Evander Holyfield feszült egymásnak Las Vegasban, a találkozó végén pedig Lewis kezét emelték a magasba.

A 35 éves Fury mérlegébe 34 győzelem és egy döntetlen mellé került be immár egy vereség is, míg a 37 éves Uszik a 22. profi meccsén is győzött. Anyagilag ugyanakkor Fury járt jobban: garantált díja 69 millió dollár volt, Usziké pedig 34 millió, de mindkettőjük bevétele még nőni fog a televíziós közvetítésekből befolyó pénzeknek köszönhetően.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!