Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a paraatlétikai világbajnokságon

2024. május 19. – 15:30

Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a paraatlétikai világbajnokságon
Ekler Luca ünnepel a női 100 méteres síkfutás T38-as döntője után a kobei paraatlétikai világbajnokságon 2024. május 19-én – Fotó: Paul Miller / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a paraatlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.

A Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a TFSE atlétája másodikként kvalifikálta magát a T38-as kategória vasárnapi döntőjébe, amelyben 12,85 másodperces idővel nyert, három századdal megelőzve a másodikként célba érkező kolumbiai Karen Palomequét. A harmadik helyet egy másik kolumbiai sprinter, Darian Faisury Jiménez szerezte meg.

Ekler Luca a tavalyi párizsi világbajnokságon ezüstérmet nyert 100 méteres síkfutásban, amivel kvalifikálta magát az idei paralimpiára. Ezt a helyezést sikerült most tovább javítania. A versenynap másik magyarja, a tatabányai Luterán Petra (T47) ugyancsak a 100 méter fináléjában volt érdekelt, amelyben ötödik lett 13,09 másodperces idővel.

Ekler május 21-én, magyar idő szerint 10 órakor a távolugrók T38-as döntőjében is szerepelni fog, ebben a számban paralimpiai és világbajnoki címvédőként áll majd rajthoz. A tavalyi párizsi vb-n 200 és 400 méteres síkfutásban is világbajnoki címnek, illetve világcsúcsoknak örülhetett, ám ezekben a számokban most nem versenyez.

A kobei paraatlétikai világbajnokságon összesen hat versenyző képviseli a magyar színeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!