Szoboszlai: Csak néztünk, hogy ez szívatás vagy kandi kamera, amikor Klopp bejelentette a távozását

2024. április 20. – 21:11

Másolás

Vágólapra másolva

Szoboszlai Dominik azt tanulta meg a Liverpoolban és a Premier League-ben, hogy nincsen olyan, hogy győztes meccs, bármikor fordulhat az eredmény, derült ki a Spíler TV interjújából.

Szoboszlai az mondta, minden meccsük 50-50 százalék, nem mehetnek ki úgy a pályára, hogy biztosan nyernek, nekik is szinte alapdolog, hogy 1-0-s hátrányból kezdenek, de nagyon sokszor ezt meg tudják fordítani, sokszor az utolsó öt percben, sok a 85. perc után rúgott góljuk. Arról beszélt, hogy az angol bajnokságban sokkal nagyobb a tempó és jobban oda kell figyelni, mint például a német ligában.

A Spíler TV műsorában több korábbi angol klasszis megszólalt. Alan Shearer, Kolo Touré és Joe Cole is méltatta Szoboszlait, szerintük nagyon hamar felvette a ritmust, átállt a gyorsabb, fizikálisabb futballra, ez pedig nem minden PL-újoncnak megy. John Obi-Mikel szerint beszédes, hogy Jürgen Klopp, a Liverpool edzője is mindig dicséri magyar játékosát. Touré azt emelte ki, hogy Szoboszlai feje mindig fenn van, élmény nézni a játékát, és bárhol meg tudja oldani a feladatát, ő a tökéletes 8-as játékos.

Szoboszlai azt mondta, neki mindegy, hogy milyen pozícióban van, neki csak az a lényeg, hogy a pályán legyen. Szeret azokkal együtt futballozni, akikkel jól megértik egymást, de teljesen mindegy, kik vannak mellette, gyorsan összecsiszolódnak.

Jürgen Klopp január 26-án jelentette be, hogy távozik a csapattól. Szoboszlai felidézte, hogy ez milyen körülmények között történt. „Közölték velünk hogy 10:30-kor lesz mítingünk. A többiek mondták, hogy amióta itt van, sosem volt 10:30-kor megbeszélés, így vagy a hosszabbítást jelenti be, vagy elköszön. Az utóbbi volt, és mindenki nézett a másikra, hogy ez most szívatás, vagy kandi kamerák vannak-e valahol.”

A magyar futballista azt mondta, a szezon legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor a válogatottal kijutottak az Európa-bajnokságra. „Nagy kő esett le így rólam, életemben nem sírtam el magam egy meccs után örömömben, de ott sikerült. Persze a Liverpoolba való igazolásom sem volt bánatos.”

Az interjú végén arról is beszélt, hogy ő általában nem készül az interjúkra, mert spontán akar maradni. „Ha rafkósabb kérdés jön, olyan választ adok, amiből nem lehet kiszedni semmit.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!