Gulácsival és Orbánnal a kezdőben verte simán a Leipzig a Wolfsburgot

2024. április 13. – 18:27

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon sima, 3-0-s győzelmet aratott szombaton a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a kezdőben felálló RB Leipzig a Wolfsburg ellen a Bundesligában, így a csapat továbbra is őrzi a BL-indulást érő negyedik helyét a tabellán.

A lipcseiek első gólját már a 13. percben megszerezte Dani Olmo, aki egy bedobás után csinálta meg magának okosan a helyzetet, amit aztán be is lőtt. Ezután elég eseménytelenül telt az első félidő, csak az utolsó pillanatokban jutott el megint helyzetig a Leipzig egy szöglet után, de Simakan fejese a kapu mellé szállt.

A második félidőben aztán feljebb kapcsolt a Leipzig, több nagy helyzetükből is kis híján gól lett, néhány csere után viszont a Wolfsburg is felébredt, és volt egy óriási helyzetük is, Gulácsi azonban bravúrral védeni tudott. A 68. percben aztán egy kontra végén Šeško belőtte a Leipzig második gólját, a 81. percben pedig Openda le is zárta a meccset. Így aztán hiába nyert a Dortmund is szombaton, továbbra is a lipcseiek vannak a BL-indulást érő negyedik helyen.

Fotó: Annegret Hilse / Reuters
Fotó: Annegret Hilse / Reuters

A Bayern München is pályára lépett szombaton, ők a Kölnt verték meg 2-0-ra, de ezzel csak elnapolni sikerült az óriási veretlenségi szériában lévő Bayer Leverkusen bajnokavatását, ha Xabi Alonso csapata holnap otthon megveri a Werder Brement, akkor 11 év után letaszíthatja a bajorokat a Bundesliga trónjáról. Ez amúgy tavaly is kis híján összejött, de akkor egy jóval kiélezettebb küzdelem végén a Dortmund hazai pályán döntetlent játszott a Mainzcal, így akkor nem sikerült a trónfosztás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!