Milák Kristóf és Hosszú Katinka is a legjobb idővel jutott döntőbe az úszó-ob-n

2024. április 9. – 10:38

Másolás

Vágólapra másolva

Milák Kristóf kiváló időeredménnyel tért vissza a versenyzéshez a 126. úszó országos bajnokság keddi nyitónapján, amin Hosszú Katinka is újra medencébe ugrott, írja az MTI. Elsőként a 2016-ban Rióban háromszor aranyérmes Hosszú mutatkozott be, 200 méter vegyesen 2:16.58 perccel nyerte futamát, amivel összesítésben az első helyen jutott a fináléba. A 34 éves Hosszút a 2022-es római Európa-bajnokságon láthatta utoljára a közönség, célja, hogy Párizsban ott legyen a hatodik olimpiáján.

Milák Kristóf hat számban nevezett az országos bajnokságra, elsőként 100 méter gyorson állt rajtkőre, 49.02 másodperces eredménnyel nyerte előfutamát – ez nem sokkal marad el az olimpiai szintidőtől (48.34) –, és megelőzte a szám történetének egyetlen magyar világbajnoki érmesét, a februárban Dohában harmadik Németh Nándort (49.10).

A Honvéd 24 éves úszója, aki 200 méter pillangón nyert aranyat Tokióban, legutóbb egy éve, a kaposvári országos bajnokságon versenyezett. Milák nagyjából tavaly májusban állt le az edzésekkel, mert úgy érezte, pihenőre van szüksége, és a tavaly júliusi fukuokai világbajnokságot is kihagyta. Azt ígérte, hogy szeptemberben visszatér, de nem így lett. Először októberben került be a hírekbe az, hogy meg sem szólalt. A tehetsége megvan az újabb olimpiai aranyakhoz, a mentális izmai viszont tiltakoznak az edzés ellen – írtuk róla akkor.

Milák Kristóf februárban kezdte meg a felkészülést a nyári párizsi olimpiára, aminek az érdekében egy külföldi edzőtábort is bevállalt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!