Zúzódott a tüdeje és légmellet kapott a Tour de France-győztes bringás, aki óriásit bukott a baszk körversenyen

2024. április 5. – 12:41

Másolás

Vágólapra másolva

Zúzódott Jonas Vingegaard tüdeje, és légmelle is kialakult, miután hatalmasat bukott csütörtökön a baszk kerékpáros körversenyen – írta az MTI.

A kétszeres Tour de France-győztes dán kerékpáros csapata, a Visma-Lease a Bike pénteken közölte, hogy Vingegaard kórházban töltötte az éjszakát, ahol „jót aludt”, és stabil állapotban van. Közvetlenül a bukás után arról számoltak be, hogy a dán bringásnak a kulcscsontja, valamint több bordája is eltört, és egyelőre kérdéses, hogy június 29-én indulhat-e az idei Touron.

A bukás a baszk verseny negyedik szakaszán, 36 kilométerre a céltól történt, amikor az egyik versenyző lejtmenetben nagy sebességnél elesett, ez pedig olyan láncreakciót indított be, hogy mögötte szinte mindenki bukott. Vingegaard a nagy esés után a földön maradt, nem tudott felállni, az orvosok már az út szélén megkezdték a kezelését, majd oxigénmaszkkal és nyakmerevítővel szállították kórházba.

A balesetben érintett volt a másik két nagy esélyes, az ugyancsak a Tour de France-ra készülő Primož Roglič és Remco Evenepoel is. Az összetettet vezető Roglič kisebb sérülésekkel megúszta a bukást, nem tört el semmije, de így is feladni kényszerült a versenyt. Evenepoelnak eltört a kulcscsontja, valamint a jobb lapockája, ezért pénteken Belgiumban meg is műtik.

A tömegbukás után a szervezők úgy döntöttek, hogy semlegessé nyilvánítják a szakaszt, azaz az összetett eredményébe nem számít bele a csütörtöki etap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!