Mentő vitte el Valter Attila Tour de France-győztes csapattársát egy hatalmas bukás után

2024. április 4. – 20:02

Másolás

Vágólapra másolva

Mentő vitte el a kétszeres Tour de France-győztes dán bringást, Jonas Vingegaard-t, miután hatalmasat bukott a spanyolországi Baszk Körverseny 4. szakaszán. Valter Attila csapattársa körülbelül 30 kilométerrel a cél előtt, az egyik kanyarban sodródott le nagy sebességnél az útról. Hozzá hasonlóan több sztár is elesett az ominózus kanyarban, voltak, akik az út mellett lévő fák és sziklák között kötöttek ki. A balesetet szenvedő bringások között volt a Giro- és Vuelta-győztes szlovén Primož Roglič (BORA-hansgrohe), a belga Remco Evenepoel (Soudal-Quick-Step) és az ausztrál Jay Vine (UAE) is.

Vingegaard sérülései lehettek a legsúlyosabbak, mert percekig szinte mozdulatlanul feküdt a földön, és csak hosszú ápolás után tudta elvinni a mentő. Jay Vine-t szintén mentő vitte el. Roglič és Evenepoel végül a saját lábán hagyta el a bukás helyszínét, de mindketten kénytelenek voltak feladni a versenyt. Vingegaard csapata, a Visma–Lease A Bike azt közölte, hogy Vingegaard eszméleténél van, a kórházban vizsgálják. Később kiderült, hogy a dán versenyzőnek több bordája és kulcscsontja is eltört, így veszélybe került indulása a nyári Tour de France-on.

A baleset miatt neutralizálták a szakaszt, ami azt jelentette, hogy a csütörtöki szakasz eredményét nem veszik figyelembe az összetett versenyben. A szakaszgyőzelemért a hat szökevény küzdhetett, akik a bukás előtt nagyjából két perccel haladtak a főmezőny előtt. A szökevények közül a dél-afrikai Louis Meintjes (Intermarché-Wanty) volt a legerősebb, így ő nyerte az Etxarri Aranatz és Legutio közötti közel 160 kilométeres szakaszt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!