Szerencsés és hatalmas gólokkal újra a Liverpool az angol bajnokság élén

2024. április 4. – 23:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Liverpool a Premier League utolsó helyén álló Sheffield Unitedet fogadta. Miután szerdán nyert a Manchester City és az Arsenal is, a Liverpool visszacsúszott a második helyre. A csütörtök esti meccsen a Liverpoolnak nyernie kellett, hogy visszaszerezze az első helyét, amire előzetesen minden esélye meg is volt, de mérkőzés egyáltalán nem volt ilyen egyértelmű.

Az első félidőben Darwin Núñez a kapus letámadásával, egy felugrással szerezte meg a szerencsésen bepattogó gólt, de hiába birtokolta a labdát jóval többet a Liverpool, nem sikerült többször áttörniük a Sheffield védelmét, akiknek viszont voltak veszélyes kontrái. A második félidőt így 1–0-val kezdte a Liverpool, de az 58. percben egy gyors sheffieldi támadás után a liverpooli Conor Bradley a saját kapujába rúgta az ellenfél fejesét, így lett 1–1.

A Liverpool az utolsó harmadra összeszedte magát, majd pár perccel azután, hogy Szoboszlai Dominiket is lecserélték, Alexis Mac Allister 17 méterről, kapásból hatalmas gólt csavart a Sheffield kapujába. Az utolsó percekben a csereként beállt Cody Gakpo egy óriási beadás után a tizenegyespontról fejelt még egy gólt, így lett a végeredmény 3–1.

30 mérkőzés után a Liverpoolnak 70, az Arsenalnak 68, a Manchester Citynek 67 pontja van.

Csütörtök este a bajnokság 6. helyén álló Manchester United és a 12. helyen álló Chelsea is hatalmas meccset játszott egymással. Először a Chelsea lőtt két gólt, mire a Manchester United lőtt hármat, majd a 100. és 101. percben újra lőtt két gólt a londoni csapat, így végül 4–3 lett a Chelsea-nek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!