Simán nyert az Arsenal és a Manchester City is, a Liverpool visszacsúszott a második helyre

2024. április 3. – 23:31

Másolás

Vágólapra másolva

Némileg rendhagyó módon három meccset is játszottak szerda este a Premier League-ben, ráadásul az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság első négy csapatából három is pályára lépett. A papírforma viszont nem borult, az Arsenal simán, 2-0-ra verte a Lutont, ezzel átmenetileg a tabella élére került, a Manchester City pedig magabiztos játékkal ütötte ki 4-1-re az Aston Villát.

Az Arsenal a hétvégén a Manchester City ellen elvesztette a rezidens gólvágóját, Bukayo Sakát, a Luton pedig több nagycsapatot is megtréfált idén, de mostanra annyi a sérültjük , hogy a kispadon egy 16 éves védő is ült náluk, így nem volt sok esélyük. Az Arsenal elsó gólját Ødegaard lőtte be a 24. percben, aztán még a szünet előtt meg is duplázták az előnyüket, miután egy hatalmas védelmi hiba után Hasioka Daiki csak a saját kapujába tudta bekotorni a középre lőtt labdát.

A Manchester City még ennél is sokkal simább győzelmet aratott az ugyancsak sérülésekkel bajlódó, a meccs előtt a világbajnok kapusát, Emiliano Martínezt is elvesztő Aston Villa ellen, pedig az első félidőben még úgy tűnt, hogy szorosabb is lehet a meccs. Rodri 11. percben szerzett góljára szűk tíz perccel később válaszolt Durán, a hajrában viszont Foden tett róla, hogy mégis a City vezessen a szünetben.

A második félidőben aztán berámolt még két gólt, így mesterhármassal vezette győzelemre a Haalandot és De Bruyne-t is nélkülöző címvédőt.

A harmadik, a bajnoki cím szempontjából nem túl érdekes meccsen a Brighton 0-0-s döntetlent játszott a Brentforddal. A Manchester City a szerda esti győzelmével továbbra is a harmadik helyen áll, az Arsenal viszont átvette a vezetést a tabellán, ennek viszont valószínűleg nem sokáig örülhetnek majd, mert a hétvégén a Brightont legyőző Liverpool csütörtök este a ligautolsó Sheffield United ellen lép pályára, és óriási meglepetés lenne, ha Szoboszlaiék nem zsebelnék be simán a három pontot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!