Feltételesen szabadlábra került a szexuális zaklatásért elítélt Dani Alves

2024. március 25. – 17:21

Másolás

Vágólapra másolva

Egymillió eurós óvadék ellenében feltételesen szabadlábra került Dani Alves, az FC Barcelona volt labdarúgója, akit a múlt hónapban négy és fél éves börtönbüntetésre ítéltek szexuális zaklatásért – írja az MTI.

Az összeg kifizetése után a negyvenéves ex-futballista elhagyhatta a börtönt, de nem kapta vissza brazil és spanyol útlevelét, nem közeledhet áldozatához, ezen kívül hetente meg kell jelennie az illetékes bíróság előtt.

Alves 2022. december 31-én egy barcelonai szórakozóhely vécéjében szexre kényszerített egy nőt. Alvest letartóztatták és elítélték, a februári ítéletben benne volt az is, hogy 150 ezer eurót kell fizetnie a sértett számára.

Dani Alves szabadlábon – Fotó: Lluis Gene / AFP
Dani Alves szabadlábon – Fotó: Lluis Gene / AFP

A 126-szoros válogatott hátvéd a brazíliai kezdet után több európai együttesben, így a Juventusban, a Paris Saint-Germainben, a Sevillában és az FC Barcelonában játszott, 2022 júliusa óta pedig a mexikóvárosi Pumas UNAM légiósa volt. A mexikói csapata letartóztatása után szerződést bontott vele.

Alves a klubcsapataival többek között hatszoros spanyol, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kétszer az UEFA Kupát és négyszer az európai Szuperkupát. Kétszeres Konföderációs Kupa-győztes a brazil válogatottal, amellyel a Copa Americát is kétszer nyerte meg, emellett olimpiai bajnok is a brazil válogatottal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!