Minden idők leggyorsabb német válogatott góljával verték meg a franciákat

2024. március 23. – 23:31

Másolás

Vágólapra másolva

A franciaországi Lyonban játszott egymás ellen barátságos mérkőzést a német és a francia válogatott. A meccs az osztrák-szlovák mérkőzéshez hasonlóan rögtön góllal kezdődött, Florian Wirtznek nyolc másodperc sem kellett, hogy megszerezze az első válogatott gólját. Végül 0-2-es eredménnyel Németország nyert.

A németeknél hat újonc volt a keretben, de 2021 után ismét a pályára lépett a reaktivált Toni Kroos is. Az ő passzából sikerült hatalmas gólt szereznie szinte középkezdésből a meccs elején Wirtznek.

Az első húsz percben a németek domináltak, aztán Kylian Mbappé több helyzetet is kidolgozott, és szép lassan átvették a franciák az irányítást.

A második félidőre megint a németek érkeztek ki jobb formában. Jamal Musiala vitte el a labdát a kapujából kifutó Brice Samba mellett, majd visszagurított az érkező Kai Havertznek, akink sikerült betalálnia. Ezután hiába próbálkoztak a franciák, nem igazán tudtak mit kezdeni a németekkel, és maradt a kétgólos eredmény.

Ez a győzelem nagyon kellett a németeknek, mert három meccs óta nem nyertek. Wirtz gólja pedig még úgy is történelmi, hogy ha szombaton nem lőtt volna ilyen gyorsan Christoph Baumgartner az osztrákoknál, akkor most övé lenne minden idők leggyorsabb válogatott gólja nemzet özi összehasonlításban. Így „csak” minden idők leggyorsabb német válogatott gólja az övé. Ezt a rekordot még Lukas Podolski állította be 2013-ban, szintén 7 másodperccel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!