Szoboszlai és a Liverpool az Atalantával játszik az El-elődöntőért

2024. március 15. – 13:13

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken 13 órától elkészítette a BL után az Európa-liga negyeddöntőinek párosítását is elkészítette. A második számú sorozatban is kihúzták az elődöntős ágakat is.

A sorozatban még érdekelt a Liverpool és Szoboszlai Dominik, aki elmondta szerdán, hogy szeretnék megnyerni ezt a trófeát is. A magyar középpályás a Slavia ellen mindkét meccsen betalált.

A párosítás legnagyobb kérdése az volt, hogy a Pool-Leverkusen álomdöntő összejöhet-e, vagy esetleg már korábban összekerül a német bajnokság éllovasa az angolokkal. A Leverkusen ugyan nagyon nehezen ment tovább a Qarabag ellen – Schick a ráadásban fordította meg a meccset –, a bajnokságban mutatott teljesítménye alapján a sorozat másik esélyesének tekinthető.

A párosítást a spanyol Fernando Llorente készítette el, aki már a kezébe vehette ezt a trófeát, amikor a Sevilla csatára volt. Úgy rendezte a sorokat, hogy az álomdöntő összejöhet, bár ehhez nyilván a Milannak és a Romának is lesz egy két szava. A Liverpool pedig azt az Atalantát kapta, amelyik a portugál Sportingot állította meg az előző körben.

Íme a párosítás:

  • AC Milan – AS Roma
  • Liverpool – Atalanta
  • Bayer Leverkusen – West Ham United
  • Benfica – Marseille

Az elődöntők:

  • Benfica/Marseille – Liverpool/Atalanta
  • Milan/Roma – Leverkusen/WHU

A döntőt május 22-én Dublinban rendezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!