A Real Madrid a BL-címvédő Cityt kapta a nyolc között

2024. március 15. – 12:19

A Real Madrid a BL-címvédő Cityt kapta a nyolc között
Carlo Ancelotti és Pep Guardiola – valamelyiküknek véget ér a sorozat már áprilisban – Fotó: Oli Scarff / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) péntek délben elkészítette a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek, és az elődöntős ágak sorsolását. Mivel három spanyol csapat volt még versenyben, az volt a legnagyobb kérdés, összekerülnek-e már most vagy elkerülik egymást.

Mivel a finálét június elsején Londonban rendezik, a 2012-ben a Chelsea-vel győztes John Obi Mikel húzta párba a csapatokat. A játékos azt remélte, hogy lesz angol csapat a döntőben, de Carlo Ancelottinak is szurkol, aki volt az edzője és fantasztikus embernek nevezett.

Mikel talán a legnehezebb ellenfelet sodorta egykori edzője útjába, mert a címvédő Manchester Cityt húzta neki. A Real ráadásul a Lipcse ellen nagyon nem volt meggyőző a párharcban, bár áprilisban a Madrid már egy egészen más arcát is mutathatja.

A legérdekesebb feladat Luis Enrique-re vár, aki 2015-ben a Barcelona edzőjeként megnyerte a BL-döntőt, most viszont a PSG-t készíti fel korábbi klubja ellen, és ha átjut korábbi csapattársa, Xavi csapatán, akkor az Atletico és a Dortmund győztese vár rájuk. 2017-ben Luis Enrique volt a Barca edzője, amikor 6-1-re verték a párizsiakat, és 6-5-ös összesítéssel jutott tovább.

Íme a párosítás:

  • Arsenal – Bayern München
  • Atlético Madrid – Borussia Dortmund
  • Real Madrid – Manchester City
  • PSG – Barcelona

Elődöntők:

  • Atletico/Borussia – PSG/Barcelona
  • Arsenal/Bayern – Real/City

A negyeddöntők első meccseit április 9/10-én játsszák, a visszavágókat egy héttel később. Az elődöntők napjai: április 30/május 1., a visszavágókat itt is egy héttel később bonyolítják le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!