Szoboszlai: Még annál is lehetek jobb, mint a szezon elején voltam

2024. március 13. – 17:26

Szoboszlai: Még annál is lehetek jobb, mint a szezon elején voltam
Szoboszlai a hétvégén már kezdő volt a sérülése után – Fotó: Liverpoolfc

Másolás

Vágólapra másolva

Januárban és februárban tíz meccset hagyott ki Szoboszlai Dominik, a hétvégi, Manchester City elleni rangadón már kezdő volt, hatvan perc után állt be a helyére az egyiptomi Mohamed Szalah. A Liverpool csütörtöki Európa-liga-meccse előtt ő vett részt a kötelező sajtótájékoztatón a német edző, Jürgen Klopp mellett.

A klub honlapjának tudósítása szerint azzal nyitott, hogy már a szezon előtt is mondta, mind a négy trófeát meg akarja nyerni, ebből már egy megvan, a Ligakupát elvitték Van Dijk fejesével a Chelsea elől, azt a finálét ki kellett hagynia az izomsérülése miatt. Az El-ben már a nyolc között érezhetik magukat, hiszen 5-1-re nyertek a Sparta Praha ellen. Az FA-kupában is negyeddöntősök, a bajnokságban pedig most ugyan a másodikok, de az Arsenal csak a jobb gólkülönbséggel vezet előttük.

„Ezek a kupák nem pottyannak csak úgy, a semmiből az ölünkbe, mindennap keményen dolgoznunk kell érte. Nem számít, ki van a kezdők közt, vagy ki száll be a kispadról, mert a siker közös. Nem gondolunk arra, mi lesz a szezon végén, arról majd elég lesz akkor beszélni, ha a szezon végén leszünk.

Soha nem könnyű egy teljesen új középpályával felvenni a harcot, de azt hiszem, az eddigi meccsek alatt megmutattuk, hogy készen állunk. Mac Allister, Endo és Gravenberch érkezett rajtam kívül. Endo ellen játszottam Stuttgartban, és egy olyan játékos, aki mindenhol ott van. Elmentem mellette, megfordultam, és már akkor is ott volt. Nem az én tisztem eldönteni, hogy jó igazolás volt-e, mert a csapatra gyakorolt hatása a legfontosabb.”

Az érkezése előtt a magyar válogatott kapusával, Gulácsi Péterrel beszélt, aki volt a klub játékosa, és elmondta neki, hogy miben különbözik Anglia Németországtól vagy Ausztriától. Volt benne egy kép, de még annál is jobban működik minden, örül, hogy a klubnál lehet, és reméli, hogy ez még sok évig így marad.

A visszatérése nem volt könnyű, különösen, mert egy játékos már azt érzi, készen áll, de előbb csak 15 perc, aztán egy félidő, majd hatvan perc jut neki, és csak utána egy teljes meccs.

„A legrosszabb, ami történhet, hogy sérült vagy és nem tudsz segíteni a csapatodon, csak a tévé elől vagy a lelátóról nézheted a meccseket. Persze tisztában vagyunk azzal, hogy ez bármikor bekövetkezhet.

Mindennap azért dolgozom, hogy a legjobb formámba kerüljek. Ha úgy gondolják, hogy a szezon elején voltam a legjobb formámban, akkor annyit mondhatok, nem az volt a csúcs. Lehetek még jobb is” – mondta egy kérdésre válaszolva a magyar válogatott 23 éves csapatkapitánya.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!