Csökkentették a fekázó megjegyzés miatt eltiltott Mészöly Géza büntetését, már este leülhet a kispadra

2024. március 8. – 13:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága pénteken 2+3 mérkőzésre csökkentette Mészöly Géza eltiltását, így az Újpest vezetőedzője már pénteken leülhet a kispadra a Puskás Akadémia elleni bajnoki meccsen, írja az MTI. Mészölyt azután tiltották el, hogy miután 7 év után visszatért az élvonalbeli fociba, az UTE-DVTK meccs utáni sajtótájékoztatón szóba hozta ugyanis az egyik cserejátékosát, a nigériai Franklint Saserét, és ezt mondta róla:

„Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki ott elöl megtartja a labdát és megcsúsztatja. Az volt a kulcs a győzelemhez, hogy ő be tudott jönni.”

A fegyelmi bizottság múlt csütörtökön egy plusz két hónapos eltiltást szabott ki a szakemberre, aki a debütáló mérkőzése utáni sajtótájékoztatón tett „rasszista tartalmú” nyilatkozatot. A tréner három hónapos büntetéséből csak az elsőt kellett volna letöltenie, mert a testület fél évre felfüggesztette a második és harmadik hónap végrehajtását.

A bennmaradásért küzdő Újpest fellebbezett, ezután enyhítettek az ítéleten, így Mészölyt öt tétmérkőzésre tiltották el, de ebből három végrehajtását felfüggesztették. Mivel az éppen egy hónapja kinevezett vezetőedző egy-egy bajnoki és kupatalálkozót már kihagyott, így a Felcsúton este 8-kor kezdődő meccsen ismét a kispadon ülhet. Mészölynek mellékbüntetésként 500 ezer forintot kell kifizetnie.

„Je suis Mészöly!” – írta Orbán Viktor a Troll-foci posztja alá, amikor az edzőt eltiltották, majd Csányi Sándor is azt mondta, szigorúnak tartja Mészöly Géza eltiltását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!