Megint Verstappen: a szaúdi időmérőt is behúzta

2024. március 8. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

A Szaúd-arábiai Nagydíj versenyhétvégéjébe csak az időmérőnél becsatlakozó F1-szurkolók új névvel is találkozhattak: a vakbélgyulladással küzdő Carlos Sainz helyén az F2-ből érkező újonc, a 18 éves Oliver Bearman kapott lehetőséget a Ferrarinál. Bearman nem tudott szenzációt okozni első F1-es időmérőjén, a 11. helyen zárt, de ha azt nézzük, hogy csak 36 ezredmásodpercre volt Lewis Hamiltontól a második harmad végén, nem is olyan rossz a debütálása.

Az első rajtkockáért menő küzdelembe Hamilton sem szólhatott bele, ott igazából csak az volt a kérdés, hogy a másik Ferrari-pilóta, Charles Leclerc meg tudja-e valahogy szorítani a Forma–1-et az elmúlt években uraló Max Verstappent. A kérdésre csak a kvalifikáció legvégén kaptuk meg a választ, Verstappen végül nagyon magabiztosan, 319 ezredmásodperccel tudott jobb köridőt, mint Leclerc, így ők kezdik majd az első sorból a szombati futamot. A páros mögül Sergio Pérez és Fernando Alonso, majd a két McLaren, még hátrébb pedig a két Mercedes következik majd. Verstappen első helye nem igazán volt veszélyben, utána viszont szoros volt, Leclerc csak 16 ezreddel verte Pérezt, aki 39 ezreddel volt jobb Alonsónál.

Az időmérő eleje nem hozott meglepetést, a viszonylag eseménytelen első harmad végén a Stake F1, illetve az Alpine két-két pilótája, valamint Logan Sargeant estek ki – pontosabban Csou Kuan-jü el sem indult, a harmadik szabadedzésen összehozott elég nagy balesete után. A második harmad elején aztán jött egy kis kényszerszünet, amikor Nico Hülkenberg alatt megállt a Haas egyik versenyautója. Mivel elég váratlanul jött a technikai hiba, így Hülkenberg nem tudott rendesen félrehúzódni, ezért az autó kimentéséig meg kellett szakítani az időmérőt. A mért köridő nélkül maradt Hülkenberg mellett az F1-beugró Bearman, Alex Albon, Kevin Magnussen és Daniel Ricciardo maradtak le a top 10-ről.

A futam szombaton, magyar idő szerint 18.00-tól indul majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!